Дори и градската джунгла има свои радващи черти.

Когато обаче поискате да се откъснете от асфалта и амбициите, можете да си спомните за тези зелени светове. До скоро 14% от повърхността на планетата са покрити с гори – сега този процент е само 6%. Разноликият живот, който кипи в тях, все така буди възхищение.

Амазонската джунгла

Амазонската джунгла е все още най-голямата по площ. Тя все още има площ от 1,4 милиарда акра, главно в Бразилия, и там живее 1/10 от всички животински видове по света и 1/5 от птиците. На един квадратен километър се намират над 30 хиляди различни видове растения.

Тук могат да се срещнат редки същества като розовите делфни и пираните. Амазонската джунгла все още е зенита на животинското разнообразие.

Националният парк „Ламингтън”, Австралия

Ако търсите неуловимия смокинов папагал на Коксен или други редки птици, в тази джунгла определено имате шанс. „Ламингтън” е близо до Тихия океан, а забележителните гори, хълмове и скали в миналото са били вулканична местност. Можете да си направите лагер близо до някой водопад. Ще можете да изследвате не само пътеките, а и дървените мостове, опънати над реките.

Джунглата Хана, Мауи, Хаваи

Пътят през скалите на Мауи е стръмен и изровен. Ще откриете място, което има неизчерпаема на вид зеленина. Живописните скали и клисури са съчетани с водопади, плажове с черен пясък, заради вулканичната дейност, и гъстите джунгли в подножието на вулкана Халеакала.

Тук са и седемте свещени езера на Охе’о. Потърсете си добронамерен водач, който да ви помогне да се потопите в красотата на тази джунгла.

Остров Якушима, Кагошима, Япония

Можете да обиколите този остров за три часа, но за да се насладите на красотата му ще ви е необходимо много повече време. Някои от планините на него са високи над 2500 м. Тук ще откриете маймуни яказуро, сърни якушика и дори миеща се мечка тануки.

В околността има кедрови дървета якусуги, чиито листа, стволове и корени са с необикновени форми. възрастта на едно такова дърво може да бъде над 2000 години. В Хираучи Кайчу Онсен можете да се насладите на термални извори в непосредствена близост до океана.