Продължение…

Чинкве Терре, Италия

Перлата на лигурското крайбрежие на Италия са петте малки колоритни селца в провинция Специя, основани още през средновековието. В тези живописни селища все още се пазят защитни съоръжения срещу пирати, използвани през средните векове.

В Чинкве Терре е забранено да се влиза с автомобил, улиците и къщите са изградени направо в скалите, а в подножието им се плискат сините вълни на Средиземно море. Единственият пясъчен плаж се намира в най-голямото село от петте – Монтеросо.

Как да стигнете: Най-близкият голям град е Генуа, от него ежедневно пътува влак.

Санторини, Гърция

Един от най-красивите острови на света. Вулканичният Санторини се разпознава лесно на снимки заради снежнобелите къщи с яркосини покриви. Там ще видите прекрасни залези и необичайни плажове с червен, черен и бял пясък.

Санторини заслужено се смята за едно от най-романтичните места на Земята и включва пет малки острова-села, на които влюбени от цял свят ежегодно се женят, сгодяват и изкарват меден месец.

Как да стигнете: С ферибот от Ираклион (за 4.5 часа) или с реактивна лодка (за 1 час).

Нойшвайнщайн, Германия

Приказният дворец, извисяващ се на отвесна скала в баварските Алпи, е построен през ХІХ в. от немския крал Лудвиг ІІ за композитора Рихард Вагнер. Замъкът има 360 стаи с разкошен интериор, които предлагат уникален изглед към заснежените Алпи.

Как да стигнете: До най-близкия град Фюсен можете да стигнете с влак от Мюнхен.

Бора-Бора, Индонезия

Този атол, разположен във френска Полинезия, се намира в най-тихата част на Тихия океан и е същински земен рай. Открит от европейския пътешественик Джеймс Кук през ХVІІІ век, островът Бора-Бора е обкръжен от уникална лагуна и е предпочитано място за почивка от влюбените двойки.

Най-красивите плажове са разположени в два големи залива в югозападната част на острова.


Как да стигнете: Със самолет от по-населения остров Таити.

Халонг, Виетнам

Заливът Халонг в Тонкински залив е една от най-красивите туристически дестинации. Архипелагът включва 3000 острова, представляващи покрити с гъста растителност скали, зъбери и пещери с причудлива форма.

Островите навяват мисли за древни предания и приказки и според местната легенда са създадени от голям дракон.

Как да стигнете: С такси от Ханой за 3.5 часа.

Олесун, Норвегия

Скритият между два фьорда миниатюрен живописен град Олесун се намира в северната част на Норвегия и с право бива наричан „перлата на Скандинавия“.

Благодарение на близостта на Гълфстрийм се отличава с мек климат и е един от малкото запазени градове, построени в стил арт нуво. Тук ежегодно идват десетки хиляди туристи.

Как да стигнете: Със самолет от Осло за 1.5 часа или с автобус за 10 часа.