Nokia представи сензационния смартфон Nokia PureView 808 с 41-мегапикселова камера и технология, с която фотографията се променя революционно.

Събитието в арт- кафе Photosythesis събра фото-любители и професионалисти, за да покаже на живо възможностите на първият смартфон, оборудван с технологията Nokia Pureview обединяваща сензори с висока резолюция, изключителната оптика Carl Zeiss и специално разработени от Nokia алгоритми, гарантиращи снимането на висококачествени изображения. Всички тези уникални характеристики и възможности на телефона бяха демонстрирани от г-н Веса Ютила, Директор „Продуктов маркетинг” Nokia.



Уникалното в Nokia Pure View 808 е мощната, 41-мегапикселова камера с оптика Carl Zeiss, висока производителност и нова технология за oversampling на пикселите. Това означава, че при снимане със стандартна резолюция, изображението може да се увеличи до толкова, че седем пиксела информация, да бъдат събрани в един, без загуба на кристалната чистота на детайлите и постигане на най-ясните изображения, които може да си представите.

При снимане с много висока резолюция (като например 38-мега пиксела максимум), след като е заснето изображението, то може да бъде увеличено, обработено и изрязано, за да се разкрият невиждани детайли.

С невероятната си работа при ниски нива на светлината и способността да запазва изображенията в компактни размери за споделяне чрез е-мейл, MMS и социалните мрежи, Nokia PureView 808 позволява на всеки един човек да прави професионално изглеждащи снимки при всякакви условия.

Това бе показано на гостите на събитието и чрез изложба на разнообразни кадри от ежедневието, заснети с Nokia PureView 808 по света.

Освен с изключителната технология за моментна фотография, устройството разполага и с възможността да записва Full HD 1080p. видео с четирикратно ефективно увеличение и иновативната Nokia RichRecording. RichRecording технологията дава възможност за запис на аудио към видеото със CD качество.

Nokia PureView също така прилага технологията Dolby Headphone, която трансформира стерео звука в персонално surround sound изживяване през каквито и да е слушалки и Dolby Digital Plus за 5.1-канален звук.

Nokia 808 PureView ще бъде наличен в България през втората половина на месец юни, за да успее да улови всички дългоочаквани горещи дни и предстоящи незабравими мигове.