Автор
Woman.bg

Кейти искала да спаси Сури от лапите на сциентологията

Новината за развода на Том Круз и Кейти Холмс изненада мнозина, а както изглежда и самия актьор, който научил от адвокатите си, че съпругата му иска да сложи край на брака им.

Мистерията около решението на Кейти да се раздели с мъжа си, от когото има 6-годишна дъщеричка, започва обаче да се разплита, пише inews.bg

Изглежда в основата ѝ стои изповядваната от Том Круз, Джон Траволта и някои други знаменитости сциентоложка религия, която мнозина разглеждат като секта и обвиняват, че води членовете си до разорение, изисквайки от тях огромни суми за извършването на религиозни ритуали.

Сериозни противоречия предизвиква и с подкрепяното вярване, че душите на хората се прераждат и, че преди да дойдат на земята, са живели на други планети, както и с отричането на психиатрията и заклеймяването ѝ като деструктивна.

Изглежда 33-годишната актриса е стигнала края на търпението си що се отнася до религиозната отдаденост на съпруга си, а и е започнала да се опасява, че това няма да повлияе никак добре на детето им.


"Кейти просто иска най-доброто за Сури. За нея ситуацията е ужасна, но тя е много смела", коментират запознати. Актрисата настоява само тя да поеме попечителството над детето и затова е подала документите за развода в съд в Ню Йорк, където има по-голям шанс това да се случи. Круз в същото време ще се опита всячески да си осигури съвместно попечителство над момичето, посочва сп. Now.

Междувременно Contactmusic.com съобщава, че в последно време Кейти и дъщеря ѝ са били обект на преследване. Те са били следени от частни детективи, вероятно наети от сциентолози.

Три дни преди да обяви, че се развежда, Кейти е видяла кола със съмнителни двама души в деня, паркирана пред дома ѝ в Ню Йорк. Тя е убедена, че те са наети да я следят, както и, че не са папараци.

"Имали са вид на бивши военни или полицаи и са носели джобна камера", посочва в. Sun. Наложило се е да се намеси и охраната на актрисата, като е бил подаден сигнал и до полицията.