Авокадото като плод или просто дресинг от него за салата помага на жените да забременеят чрез метода ин витро, твърдят изследователите.
Храните, които жените консумират могат да увеличат или намалят шансовете за забременяване по изкуствен път, предаде БГНЕС.
Например вчера изследователи предупредиха, че прекомерната консумация на кафе намалява наполовина шанса за зачеване ин витро. Днес учените разкриха резултатите от последното си проучване, според което авокадото утроява шанса за успешна процедура.
Доброто въздействие върху плодовитостта се дължи на мононенаситени мазнини, които се съдържат в авокадото, зехтина, слънчогледовото масло, ядките и семената.
Добре е бъдещите майки да консумират тези храни всекидневно, така ще увеличат три пъти шанса за успешно забременява чрез ин витро.