Нежна, фина и лесно ранима - такава е кожата на бебето в първите месеци от живота му.

Tази така важна част от тялото, с която новороденото осъществява първия контакт с мама и външния свят, не е приспособена към заобикалящата го среда – защитната й бариера е ненапълно развита и се състои само от няколко реда клетки. Tяхната роля е много важна - да защитава мускулите, вътрешните органи и костите от вредните външни влияния.

Бебешката кожа има различни функции - отделителна, дихателна, терморегулираща... За да изпълнява пълноценно всички тези функции, нежното и редовното й почистване е изключително важно.

За да отговори на специфичните нужди на бебешката кожа, Mustela® създаде гама продукти, специално формулирани за ежедневните нужди в грижата на деликатната кожа на новородените и бебета.

Почистващият флуид PhysiObebe® представлява изключително мека течност, подходяща както за лицето, така и за областта на памперса.

Той почиства ефективно, като едновременно омекотява, овлажнява и успокоява бебешката кожа. Продуктът е с висока поносимост от кожата и очите, не съдържа сапун, алкохол и оцветители. Освен това е изключително лесен за употреба - с един жест премахва и най-упоритите замърсявания, без нужда от отмиване.

Почистващите кърпички за лице с флуид PhysiObebe® са изключително меки и почистват деликатната бебешка кожа с едно движение.

Благодарение на съдържащите се в тях алантоин и алое вера, те успокояват и овлажняват. Изключително нежни към очите и миглите, те безопасно почистват и секретите в ъгълчетата на очите. Не съдържат алкохол и оставят приятно усещане за свежест и чистота.