Вариация на вкусната италианска тема "пармиджана", тази рецепта заменя обичайния патладжан със сочни пилешки филета, а резултатът е като за облизване на пръсти.

Необходими продукти за 4 порции

4 пилешки гърди
Сол и пипер на вкус
4 с. л. зехтин
3 скилидки чесън, ситно нарязани
400 г консервирани домати
½ ч. л. риган
2 с. л. босилек, нарязан
100 г моцарела или топено сирене
1 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
50 г ситно настърган пармезан или кашкавал
1 с. л. магданоз, ситно нарязан
1 с. л. кедрови ядки или белени слънчогледови семки

Начин на приготвяне

1.Пилешките гърди се обтриват със сол и пипер на вкус и се запечатват на умерен огън в тиган с 2 с. л. загрят зехтин. Изваждат се и се слагат в съд за печене.

2.Останалата мазнина се добавя в тигана от пърженето и чесънът се разбърква в нея няколко секунди на умерен огън, докато стане ароматен. Сипват се доматите и риганът. Разбъркват се 5-6 мин. Добавя се босилекът и се посолява на вкус. Филетата се заливат със соса. Върху всяко парче месо се поставя резен моцарела или топено сирене.

3.Трохите се разбъркват с пармезана или кашкавала, магданоза и ядките. Филетата се поръсват със сместа и се запичат в загрята фурна на 190° С за 20 мин., докато пармезанът се зачерви.

Източник: menumag.bg