Нещо вкусно за вечеря!
Необходими продукти:
450 грама пилешки гърди
1 / 4 чаша брашно, плюс 2 супени лъжици отделно
1 / 2 чаена лъжичка сол
1 / 4 чаена лъжичка пипер
2 супени лъжици масло
1 / 3 чаша пилешки бульон, плюс още 3 супени лъжици отделно
250 гр нарязани пресни гъбки
1 супена лъжица лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Разрежете месото, така че да стане с дебелина около 1,5см.
2. Смесете 1 / 4 чаша брашно, солта и пипера и хубаво оваляйте пилето.
3. Сложете пилето в масло в дълбок незалепващ тиган (на средна температура), обръщайте от двете страни, а след като стане готово го извадете, сложете в купа и покрийте, за да не изстине.
4. В тигана добавете 1 / 3 чаша бульон и оставете да кипне. Добавете и гъбите. След като почти станат готови, смесете 2-те супени лъжици брашно с 3-те лъжици бульон и изсипете сместа в тигана. Оставете да заври и отстранете след като гъбките станат напълно готови. Свалете от тигана и добавете лимоновия сок.
5. Сервирайте пилето залято с гъбената каша.