За всички сладки хора със силно проявен "сладък зъб".
Необходими продукти:
2 ½ ч.ч. брашно
1 ч.л. сода
½ ч.ч. захар
5 с.л. какао
2 ч.ч. кисело мляко
½ ч.ч. олио
100 г лешници
1 пак. ванилия
450 г течен шоколад
Начин на приготвяне
Смесваме содата с киселото мляко.
Разбъркваме заедно брашното, какаото и захарта.
Отделно разбиваме киселото мляко с олиото и добавям сухата смес, като непрекъснато разбъркваме силно. Добавяме ванилията и отново разбъркваме.
Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена тава, и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Когато сладкишът се изпече (около 45 минути), го оставяме да се охлади. След това го намазваме обилно с течен шоколад и декорираме с лешниците.
Източник: kulinaria.bg