Доматите и бялото сирене са незаменима българска комбинация, която обаче е сговорчива за нововъведения като зрънца от нар например.
Необходими продукти за 8 порции
400 г биволско сирене
1 с. л зехтин
шарен пипер на вкус
за салатата:
2 домата, обелени и нарязани на малки кубчета, без семките
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
1 малка люта чушка, ситно нарязана, по желание
1 с. л. червен лук, ситно нарязан
1 скилидка чесън, пресована
1 ч. л. сух джоджен
8 с. л. зърна от нар
1 с. л. лимонов сок
сол и зехтин на вкус
Начин на приготвяне
1.За салатата всички продукти се разбъркват заедно. Подправя се със сол, лимонов сок и зехтин на вкус.
2.Сиренето се нарязва на 8 плочки. Поръсват се с шарен пипер и зехтин. Слагат се да се запекат от двете страни за 2-3 мин. в загрят тиган с незалепващо покритие или върху плоча.
3.Плочките запечено сирене се поднасят с лъжица от салатата.
Източник: menumag.bg