Вече ви разказахме малко повече за един от най-добрите музеи в света, който се намира в Париж - Лувъра.

Днес е ред на уникалния Метрополитън в САЩ.

Почивката в Ню Йорк не е нужно да бъде ограничена с посещения на любимите места на героините от „Секса и града“. Оставете синия екран настрана и се отбийте в Метрополитън, за да се възхитите на над 2 милиона произведения на изкуството.

Входът е на практика свободен – уникална особеност на музея е, че виждайки обявената цена за билет на касата, можете просто да помолите да ви дадат билет, без да плащате. В отговор ще чуете пожелания за приятна разходка в света на изкуството и историята. Освен това билетите тук не са типични хартийки с безличен дизайн, а ежедневно променящи се шарени значки, които можете да си запазите за спомен.

В музея има над 36 милиона експоната, сред които можете да видите дори динозаври. Те варират от лунни камъни до бразилския топаз „Принцеса“, най-големия шлифован скъпоценен камък в света със своите 21 005 карата.

Най-скорошното попълнение е футуристичният Център за земята и космоса, четириетажна сфера, капсулирана в стъкло, в която е разположен новият планетари- ум „Хейдън“, най-големият и най- мощният симулатор на виртуална реалност в света, който изпраща посетителите на разходка из Млечния път и отвъд него.