Пиърсингът на езика не е лъжица за всяка уста. Ако все пак сте се осмелили да си направите тази процедура, ето няколко съвета как да се грижите за новата рана, докато напълно заздравее:
Жабуркайте устната кухина с качествен дезинфектант за уста след всяко хранене в продължение на поне 15 дни.
Проверявайте редовно дали обецата не се е разхлабила. Винаги преди да пипате пиърсинга, измивайте ръцете си с антисептичен препарат.
Не яжте пикантна храна поне 10 дни след поставянето на пиърсинга. По възможност яжте студени храни като крем, кисело мляко, сладолед или студени напитки.
Не сменяйте обецата поне първите две седмици, за да не се инфектира мястото.
Не си бъркайте в устата с клечки за зъби и други предмети. Това може да предизвика инфекция на пиърсинга.