Ако искате да изглеждате красиви, трябва да имате здравословна и хранителна диета, както и да се движете редовно, но не от дивана до колата, а истинска пълноценна тренировка.

Казват, че „човек е това, което яде” и това си личи от връхчетата на косата до пръстите на краката. Огледайте се в огледалото – без грим и добавки, и ще видите здравословното си състояние, което влияе на целия ви живот.

Тялото ни поддържа баланс между калориите, които приемаме, и тези, които изгаряме. Hарушаването на това равновесие води до промяна в теглото – загуба или натрупване.



Хората с наднормено тегло имат мазнини и въглехидрати в повече, затова трябва да се хранят с бедна на тези елементи храна. Те трябва да приемат повече фибри и протеини, за да задоволят глада си.

За да сме слаби и красиви, трябва да приемаме повече фибри под формата на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и др. Трябва да дъвчем храната си по-дълго и да я разделяме на малки порции, които да изяждаме през три-четири часа. Естествено не забравяйте и водата. Пийте по 8-10 чаши на ден, а когато е по-топло навън и повече.

Някои хранителни вещества, особено витамини, минерали и антиоксиданти, играят важна роля за красивия и свеж вид на кожата.

Ето какво съветват от health.bg:

- Заменете кафето/чая със зелен чай.

- Хапвайте бадеми и риба, за да дадете на кожата си витамин Е и омега-3 мастни киселини.

- Пийте достатъчни количества вода, за да се хидратирате.