Почти не познаваме човек, който да не може да се наслади на чаша горещ шоколад с плътен какаов вкус.
За приготвянето му този път решихме да се доверим на една по-различна рецепта, идваща директно от един от любимите ни кулинарни блогове My New Roots.
Наблягаме на определението по-различна, поради простата причина, че в рецептата на Сара Бритън съставките изглеждат така:
- Сурово какао
- Джинджифил
- Канела
- Червен пипер
- Мака
- Мед
- Ванилия
- Морска сол
- Кокосова захар
Идеята за тази напитка връхлетяла Сара, след като се озовала в известно йога студио в Лисабон, където изнасяла кулинарен урок.
Всички преподаватели там пиели топла напитка на име Макачино. Това се оказала разновидност на горещия шоколад, само че без шоколад, а с мака.
Макачиното им помагало да поддържат високи нива на енергия и спокойствие, които им били необходими, за да издържат по 9 часа на ден в изнасяне на йога класове.
След като се върнала в Копенхаген, където живее и работи, Сара бързо спретнала едно Макачино и го публикувала на стената на блога си.
Феноменално, ако питате нас!
Продуктите са елементарни за намиране – можете да ги поръчате по интернет или да ги купите от био магазин.
Необходими продукти:
За една чаша Макачино
2 с.л. сурово какао на прах
2 ч.л. мака
1 с.л. кокосова захар (можете успешно да я замените и с кафява)
щипка морска сол
щипка канела
щипка червен пипер
щипка джинджифил
малко ванилия
1 ½ ч.ч. мляко или вода
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото (или загрейте добре вода). Прибавете съставките и разбъркайте с канелена пръчица за още по-неповторим аромат.