Почти не познаваме човек, който да не може да се наслади на чаша горещ шоколад с плътен какаов вкус.

За приготвянето му този път решихме да се доверим на една по-различна рецепта, идваща директно от един от любимите ни кулинарни блогове My New Roots.

Наблягаме на определението по-различна, поради простата причина, че в рецептата на Сара Бритън съставките изглеждат така:

- Сурово какао
- Джинджифил
- Канела
- Червен пипер
- Мака
- Мед
- Ванилия
- Морска сол
- Кокосова захар

Идеята за тази напитка връхлетяла Сара, след като се озовала в известно йога студио в Лисабон, където изнасяла кулинарен урок.

Всички преподаватели там пиели топла напитка на име Макачино. Това се оказала разновидност на горещия шоколад, само че без шоколад, а с мака.

Макачиното им помагало да поддържат високи нива на енергия и спокойствие, които им били необходими, за да издържат по 9 часа на ден в изнасяне на йога класове.

След като се върнала в Копенхаген, където живее и работи, Сара бързо спретнала едно Макачино и го публикувала на стената на блога си.

Феноменално, ако питате нас!

Продуктите са елементарни за намиране – можете да ги поръчате по интернет или да ги купите от био магазин.

Необходими продукти:

За една чаша Макачино

2 с.л. сурово какао на прах
2 ч.л. мака
1 с.л. кокосова захар (можете успешно да я замените и с кафява)
щипка морска сол
щипка канела
щипка червен пипер
щипка джинджифил
малко ванилия
1 ½ ч.ч. мляко или вода

Начин на приготвяне:

Затоплете млякото (или загрейте добре вода). Прибавете съставките и разбъркайте с канелена пръчица за още по-неповторим аромат.