Ресторант в сърцето на Токио предлага победно меню с ключова съставка ... кал.
Съмнителното удоволствие е и доста евтино за стандартите на страната. За 110 долара гостите могат да вкусят „мръсна” картофена супа с трюфели, миди със сос от кал и за десерт сладолед с дресинг мръсотия, разкрива БГНЕС.
Автор на идеята е готвачът Тошио Танабе, а хрумването за необичайното меню му дошло случайно, докато се опитвал да създаде здравословно ястие от черноземни почви. Според него калта не е само вредна, но има и благоприятен ефект върху стомаха и дори се препоръчва при някои заболявания.
Най-трудното за Тошио било да помогне на посетителя неизбежното отвращение да яде мръсотия.
Ето и две от ястията в менюто:
Ризото с кал:
Салата с кал: