Бягането и колоезденето изгарят калории, но не могат достатъчно ефективно да изваят най-проблемните части от тялото на жените, смята фитнес инструкторът Трейси Андерсън, който се грижи за блестящите фигури на Мадона, Гуинет Полтроу и Виктория Бекъм.

Не е тайна, че нежната половина от човечеството тренира не само за тонус, но най-вече за премахване на излишните килограми и топене на мазнините в определени зони на тялото. Изглежда обаче не всички спортове са еднакво ефективни и могат да постигнат целта, към която се стремят трениращите, пише БГНЕС.

Според Трейси Андерсън бягането и колоезденето не могат да отстранят мастните натрупвания в някои области и дори при генетично слаби жени натрупват излишна мускулна маса в областта на бедрата. В същото време повтарящите се упражнения във фитнеса също причинява дисбаланс в мускулната структура, особено в краката.

Методите на Трейси включват смяна на упражненията на всеки десет дни с акцент върху различни части от тялото. По този начин постигате не само физическа промяна, но и измяна в мозъчната дейност, която ни поддържа в добра форма.