Ако започнете диета днес, ще имате перфектна форма на плажа през лятото.

Според британско проучване жените искат да свалят средно 5 кг, като повечето се вдъхновявали да стопят натрупаните през зимата мазнини от снимки по бански на звезди като Милене Клас, Кели Брук и Денис ван Оутен.

Някои дори признават, че слагат снимки на звезди на вратата на хладилника си, за да се вдъхновяват да отслабнат.

Допитването сред 2000 жени на супермаркета Асда установи още, че 82% от дамите си поставят за цел да отслабнат до лятото. За разлика от тях под 20% от мъжете се надяват да стопят килограми за плажа.

56% от жените си поставят за цел да свалят 5 кг за 13 седмици, когато започва лятната ваканция на учениците. Започвайки диетата от днес, те ще трябва да топят по-малко от половин килограм на седмица, което е напълно постижимо.

Жените между 30 и 39 години е най-вероятно да започнат диета днес и да планират да свалят килограми със здравословно хранене и упражнения.

Дамите между 20 и 29 години признават, че избягват диетата и прибягват до планове за топене на мазнини в последната минута, за да влязат във форма.

Две трети от мъжете, които искали да свалят килограми, заявили, че биха променили навиците си едва един месец преди лятната ваканция.