Вода

Макар да не е храна, водата е от особена важност за здравето на кожата, тъй като огромна част от тъканите се състои от вода. Можете да хидратирате кожата си с всякакви кремове и маски, но ако не пиете достатъчно вода, тя няма да е в кондиция.

Авокадо

Авокадото съдържа антиоксидантни витамини C и E, а освен това включва ненаситени мастни киселини, които укрепват тъканите, грижат се за сърцето и задържат влагата в кожата, за да я запазят млада за по-дълго.

Риба

Сьомга, херинга, сардини, аншоа и пъстърва са само част от храните, които можете да консумирате, ако имате суха кожа. Рибата съдържа омега 3 мастни киселини, които заздравяват кожните клетки, предпазват кожата от увреждане и редуцират инфекциите. Някои риби ще допълнят диетата ви със селен, който се грижи за производството на еластин, а както знаем сухата кожа често е по-податлива на образуване на бръчки.

Ядки и семена

Ядките и семената, особено ако се консумират сурови, съдържат значителни дози витамини A, B, E, омега 3 мастни киселини и ненаситени мазнини. Те се борят срещу увреждането на клетките, хидратират кожата отвътре, правят я по-еластична и я защитават от замърсяването и свободните радикали в тялото. Можете да консумирате някои от ядките и семената директно или като масла. Особено полезни са маслото от ленено семе, бадемите, орехите, тиквените семки, бразилският орех.