Необходими продукти:
500-600 г ягоди
1 л прясно изцеден или от компот сок от ягоди
240 г пудра захар
сок от един малък лимон
1-2 с.л. ром
3-4 пакетчета желатин
Начин на приготвяне:
Накиснете желатина във вода според указанията и го оставете да набъбне.
При нужда прецедете сока от ягоди, за да няма семчици, след което го сложете в съд на котлона заедно с пудра захарта. Добавете прясно изцедения лимонов сок, рома и накрая желатина.
Бъркайте, докато се разтопи, но в никакъв случай не допускайте течността да ври. Махнете от котлона и оставете да се охлади.
В десертни купички разпределете почистените и нарязани ягоди. Залейте ги със сместа и сложете купичките в хладилника, докато хубаво се желира.
Поднесете желето с украса от свежи ягоди.
Четете още: Грис с шоколадова глазура