Всичко около този хотел изглежда като част от някоя приказка – скрит е в дълбините на частния резерват Хуило Хуило в Чили, изграден във формата на вулкан, по който вместо лава, се стича гореща термална вода и е покрит със значително количество мъхове.

Цялата му външност отлично характеризира името му – “Вълшебната планинска къща” (“Montaña Mágica Lodge”).

Четиризвездният хотел е разположен в сърцето на девствена гора с площ от 120 000 хектара, която е обявена за биосферен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Формата на постройката, както и материалите, които са използвани за изграждането на външната част, в комбинация с покритието от мъхове и лози, създават първоначалното впечатление за естествен обект.

Магическата къща има изградени тринадесет стаи, предлагащи съвременни удобства като централно отопление, луксозни санитарни помещения и сейф. Близо до хотела има истински вулкан, а посредством специална система е прекарана гореща вода до върха на магическата планина, която облива цялата й външна фасада. Тук има още игрална зала, библиотека, компактно голф игрище, ресторант и бар, централно перално помещение, както и сауна. Това място се слави с чистата си вода и енергията, която тя предоставя.

В интериора на къщата масово е използван дървеният материал, като интересна особеност е, че тя е обзаведена от местни занаятчии. Спираловидното стълбище от дърво и камък, както и дървените стени и мебели, са само част от естествената декорация, която ще видите в интериора и около хотела. Прозорците на стаите имат директен изглед към чилийската гора, където постоянно може да видите някои от местните й обитатели – тукан, различни гущери, игуана, кондор, орел и пума. Един от най-добрите ресторанти в Чили е разположен в магическата къща, където гостите му могат да се насладят на автентични ястия от чилийската кухня приготвени с най-добрите местни подправки, а винената листа предлага първокласни чилийски вина.

Околната територия предоставя уникални природни пейзажи и богата палитра от флора и фауна, както и многообразие от животински видове. Частният биосферен резерват е разположен в близост до територията на Чилийска Патагония. Тук има многобройни пътеки и писти с обща дължина от 250км., които се намират сред богато многообразие от дървесни видове, девствените брегове на езерото Пириуейко, множество реки и извори, както и различните представители на местния животински свят. Разположеният в близост вулкан е обзаведен с писти и съоражения за зимни спортове. Околността е чудесно място за провеждане на туристически обиколки сред компанията на лисици, елени и пуми, също така туристите могат да ловят риба около местните водопади, да се къпят в термалните извори или да се с пуснат с лодка по речните бързеи.Източник: actualno.com