Необходими продукти за 4 порции:
300 г маскарпоне или сирене крема,
3 яйца,
1/2 пакет бишкоти или обикновени бисквити,
3/4 ч.ч. пудра захар,
2 капачки амарето или ром,
1 ч.ч. сварено кафе,
1 с.л. какао,
1 ванилия.
Начин на приготвяне:
Разделете белтъците от жълтъците и разбийте жълтъците с пудрата захар. Добавете сиренето и размачкайте. Отделно разбийте белтъците на сняг и ги прибавете към крема, заедно с ванилията. Долейте рома към кафето и потапяйте бисквитите или бишкотите в него.
Когато се напоят, ги редете в дълбоки и широки чаши. Бишкотите намазвайте с пласт крем, отгоре пак бишкоти и пак крем.
Украсете с какаото и оставете тирамисуто в хладилник за една нощ.
Четете още: Ледена тръпка: Айс кафе