Автор
Woman.bg

Хелена Кристенсен сменя модата с фотографията

Хелена Кристенсен може да се откаже от манекенството и да се отдаде на фотографията.

44-годишната манекенка се радва на успешна кариера на фотограф в последните години, особено чрез благотворителната си работа за британската фондация Оксфам, която изложи нейни снимки в Йорк. Сега тя обмисля завинаги да застане зад обектива.

"Ако нещата продължават така, вероятно това е посоката, по която ще тръгна. Продължавам да се удивлявам, че можеш да уловиш една секунда от живота и да я задържиш завинаги. Продължавам да седя с баба ми и да разглеждам всички тези снимки, които тя е залепила в албума си през годините. Фотографията е била важна част от целия ми живот. От една страна имам тази странна, удивителна, интересна работа като модел. От друга страна, аз съм фотограф. Двете неща се съчетават добре", сподели манекенката.

Датската красавица участва в множество рекламни кампании на големи марки по време на кариерата си, но сега е щастлива от работата си зад светлините на прожекторите в модата като фотограф и от известно време като дизайнер на аксесоари за компанията Киплинг, пише БГНЕС.

Четете още: На коя й отива повече: Бионсе или Бритни Спиърс?