Продукти:
150 гр пармезан
100 гр айсберг
1 маруля
50 гр конфитюр от боровинки
40 мл бяло балсамико
зехтин
сол
50 гр кедрови ядки
1 авокадо

Начин на приготвяне:

За салатата: Запичаме кедровите ядки.

За дресинга: В пасатор сипваме конфитюр от боровинки, зехтин, бял балсамов оцет и сол. Разбъркваме да се получи хомогенна смес. В загрят тиган поръсваме обилно пармезан, докато се запече, за да се получи кора. Слагаме го върху кръгла формичка , за да добие формата на купичка. В отделен съд накъсваме айсберга и марулата, добавяме боровинковия дресинг и изсипваме в купичката от пармезан. Гарнираме с кедровите ядки и авокадо.