Шест месеца след премиерата си в САЩ, книгата на Терез Ан Флауър "Роман за Зелда Фицджералд" е вече у нас. Творбата е фокусирана върху връзката на Зелда с големия писател Франсис Скот Фицджералд. След големия интерест към филма „Великият Гетсби”, се очаква книгата да постигне голяма популярност.

Амбициозната красива Зелда е не само модна икона на 20-те години и част от парижкия артистичен елит в Ерата на джаза, но и балерина, художничка и писателка. Съпругата и муза на Скот Фицджералд преследва собствените си мечти – и когато е пълна с енергия, и когато се бори със своите демони.
Великолепен роман за бурното житейско пътуване на Златната двойка – от романтичното начало в Юга през успеха в Ню Йорк и безкрайния празник в Париж до трагичния край в Холивуд.


Прекрасен роман, в който Терез Ан Флауър разказва историята на Зелда в художествена форма. Книгата показва как тя успява да изгради своя собствена идентичност дори в сянката на известния си съпруг.

"Светът бе странен и несигурен, когато срещнах Скот през 1918 г. Животът изглеждаше по-крехък от всякога. Ала двамата със Скот бяхме жизнени и нетърпеливи. Плавахме в окото на бурята.

Може би искахме много от всички и всичко от самото начало. Мълвата за нас се разрасна като китайска глициния отвъд границата на коктейлните клюки и започна да придобива мащабите на литературен мит..."

(Зелда, през 1917 г., облечена в официален тоалет - за един от благотворителни балове Монтгомъри )

(Скот, на възраст около 16години - писател на къси разкази)

(1923 г. ,когато Скот подписа договор с Международната списание Хърст, пишещо характеристика на него и Зелда)

За автора:

Тереза ​​има двама синовеи в момента живее в Северна Каролина.

(снимка Tom Clark )

Книгата: "РОМАНЪТ НА ЗЕЛДА ФИЦДЖЕРАЛД"
Автор: ТЕРЕЗ АН ФАУЛЪР
Издателство: Обсидиан