Топящо се в устата филе с мек меден привкус, приготвено от качествени продукти на Димитър Маджаров.
Необходими продукти:
свинско месо – 1, 2 кг контра филе
мед – 2 с.л. захаросан
горчица – 1 с.л.
соев сос – 4 с.л.
вино – 1 ч.ч. червено
зехтин – 80 мл
сол
червен пипер
черен пипер
розмарин
мащерка
чубрица
естрагон
Начин на приготвяне:
Разбъркайте всички подправки на вкус с по-голямата част от зехтина и с помощта на четка намажете контра филето, като предварително сте го осолили.
Оставете да престои така в покрита намазнена тава за 2 часа. След това смесете останалия зехтин, меда, горчицата, виното и соевия сос, разбърквайки с бъркалка.
Внимателно и равномерно залейте месото, покрийте с фолио и сложете да се пече за 2 часа в умерено загряна фурна. Поднесете свинското контра филе на порции, поляти с малко от соса в тавата.
За да разгледате и други интересни рецепти от блога на Димитър Маджаров, натиснете тук!