В днешното издание на сватбената рубрика ще ви разкажем за една от най-хубавите сватби, които имахме удоволствието да осъществим тази година.

Под "една от най-хубавите" визираме не само впечатляващия декор, а също така страхотните като хора младоженци и техните семейства. Определено може да се каже, че рядко ни се случва да работим с толкова разбрани булки като Мария.

Започвам историята от самото начало... След обаждане от страна сестрата на Мими, разбрах за част от подробностите около сватбата.

Също така и че младоженците живеят в Англия и са се доверили изцяло на нея за организацията. Нашата задача бе да преобразим ресторанта, който са си избрали. Става дума за един от големите хотели в Пловдив. Разбира се, за нас това бе поредното предизвикателство, тъй като с оглед на спецификата на тази локация, предварителната подготовка и самото изпълнение на заданието не бе никак лесна. Съществена част бе напълното преобразяване на целия ресторант, а именно обличането му в бели завеси, както и оформяне на ефектен център на залата, спускайки бели платна (тип лъчи) от тавана.

Може да се каже, че подобни предизвикателства ни привличат и най-вече да променяме изцяло места като това. Просто нямаше как да не се съгласим да работим за Мария и Георги.

След като изслушах младоженците, дойде време да задам въпроса "Какъв е бюджетът?". С оглед на техните желания и проекта, като цяло отговорът изобщо не беше задоволителен за нас. Имаше доста нов материал, който трябваше да се закупи, но въпреки това вече споменатото"предизвикателство" наклони везните в полза на младоженците.

От първия ни разговор с булката разбрах, че те ще пристигнат в България буквално десетина дни преди самата сватба. Това прозвуча леко притеснително от гледна точка на цялостната комуникация, правенето на мострена маса, която да одобрят и т.н. Все пак не бе първият ни подобен случай, предполагам, че няма да е и последният, така че от нас се искаше да се справим със ситуацията. В интерес на истината често работим с хора, които не живеят в България и държим комуникацията ни с тях да е постоянна, както се случи с Мария и Георги. В самото начало усещах, че тя е леко притеснена, което е съвсем нормално, но напредъкът по график относно цялостната организация успя да я успокои. Практиката ни научи, че колкото и препятствия и трудности да срещаме по време на целия подготвителен процес, което е неразделна част от работата ни, трябва да държим младоженците настрана от това напрежение.

Сега е време да ви разкажа за украсата, която Мими беше избрала... Тя знаеше много добре какво иска и не желаеше да прави компромис с нищо, въпреки че бюджетът им не го позволяваше. Какво мога да кажа в случая ли? Любимото ни!

Желанието й бе да преобладава белият цвят. Искаше всичко да е много стилно. Всеки един детайл да е докоснат. Освен обличането на ресторанта в бяло, тя бе избрала за масите бели дантелени покривки, както и бели панделки за столовете, които избра да са облечени в бели калъфи "стандарт".

Декорацията, която младоженците избраха за масите за гости бе стилна висока стъклена ваза с аранжировка с естествени цветя. Тук е моментът да подчертая колко много Мария държеше на белите хортензии. Тя не бе готова да направи компромис с вида на цветята, въпреки че и дадох да разбере каква би била цената им. Както ви споменах и в предната статия, цената на цветята е много относителна. Всичко зависи от това дали са сезонни, дали има някой официален и национален празник, дали цветята цъфтят целогодишно, дали ще са внос и т.н.

Това е една тема, за която ще отделим по-сериозно внимание в някоя от следващите статии. Както споменах и преди това, младоженците не можеха да дойдат, за да видят мострата на масата няколко месеца преди това и така отговорността за това поеха майката и сестрата на булката. Демонстрирах им няколко варианта с различни вази и стойки, на които може да поставим аранжировката с естествени цветя.

Направихме снимки, за да изпратим на бъдещите младоженци. Имах едно нестандартно предложение, което бе вмъкване на бели ресни, висящи от стойката за цветя. Намерението ми бе да съчетая този детайл с полилея, който избрахме за ефектния център на тавана. В последствие тази идея отпадна и Мими реши да се спре на високите стъклени вази. Както вече споделихме с вас в предишната статия, това е едно много практично решение, заради височината на самите вази, която позволява на гостите свободна видимост към отсрещния, както и към дансинга.

Относно тавана, предложих на младоженците да декорираме с полилей с бели ресни и кристали. Това беше акцентът над дансинга, детайл - много стилен в минималистичен стил. За моя радост, имах одобрение. До тук добре.

Имахме нужда от светлина, която да подчертае "пълната промяна" на ресторанта. Решението бе взето, а именно да използваме ефектно осветление. В случая, както може да видите на снимките, младоженците избраха да е в син цвят. Прожекторите допринесоха за топлината на обстановката, както и да се придаде повечко класа на събитието. Препоръчвам това на почти всички младоженци, заради атмосферата, която придава светлината. Тя просто кара гостите да се чувстват уютно.

Логично дойде ред и за декорацията на младоженската маса. Както стана ясно, вече изискването на Мария и Георги бе за стилна обстановка с преобладаващ бял цвят, трябваше и тази част да съобразим с това. Предложих им няколко варианта за покривки, както и декорация върху масата, но Мими бе категорична. Избра си оригинална покривка от бели пайети, която отразяваше ефектното осветление.

Другата част от украсата бяха бели свещници с кристали, на които поставихме аранжировки от любимите и бели естествени хортензии.

Остатъка от декора върху масата се състоеше от свещи в стъклени съдове, в които поставяме бели перли.

С това приключваме с декора в ресторанта и се прехвърляме към следващото място, на което се правеше украса - церемонията по подписването...

Хотелът, в който се състоеше сватбата предлага голям басейн, на който младоженците се бяха спрели за ритуала. Там трябваше да поставим бяла арка, пътека с инициалите на двамата ни главни герои и декорация, която да очертае пътеката. За „късмет” в деня на сватбата времето не бе особено хубаво. Очакваха се силни ветрове и виелици, въпреки летния сезон. До последно изчаквахме, за да видим дали метеорологичните условия ще ни позволят да проведем церемонията навън. Вероятността това да се случи вътре в самия ресторант бе голяма. В последния момент получихме обаждане от Мими, която ни съобщи, че окончателното им решение е да бъдат край басейна, въпреки сериозния риск.. Това бе един от случаите, в които до като правим декора на открито арката с цялата декорация се преобръща от бурята навън, условията ни възпрепядстват да си вършим работата, като цяло голямо борба с вятъра падна... До момента, в който не се появат младоженците... Имам чувството, че някой отваря небето точно в този момент и вятъра спира, повява се слънце и сякаш нищо не се е случвало до сега. Но както всички знаем, "Любовта ще промени света"! За това не бива да подценяваме силата и... Колко романтично, нали?

Това бе разказа за една от най-хубавите и емоционални сватби, които сме правили. Надяваме се да сме пресъздали чувствата, които изпитахме по време на организацията на тази сватба и крайния резултат да ви хареса.

За още интересни идеи и съвети посетете сайта на Сватбена агенция Royal Style Weddings