Перфектната симбиоза между радостта от Коледа и очистителните кръвопролития рядко се превръща в семейно забавление, но може да бъде средство за защита срещу суматохата по празниците.

Ето 10 филма, които трябва да гледате:

"Злият Дядо Коледа"


Няма значение дали си добър или лош в комедията с ужаси "Злият Дядо Коледа". Дядо Коледа е демон, син на дявола, който иска да ви убие. Това не е добрият Дядо Коледа със зачервени бузки и бяла брада от коледните картички. Това е злият Св. Ник, който има нож и бомби в джоба си, и който залага експлозиви в подаръците на децата и тероризира града със също толкова порочния си елен. Злият Дядо Коледа пада през комина в дневната на едно семейство и започва да избива всички в къщата по най-различни кървави начини.



"Джак Фрост"

"Една студена вечер, наука и злоба се смесиха", така започва трейлърът на филма и може би това е всичко, което трябва да знаете за този филм на Майкъл Куни. Една седмица преди Коледа, мини ван, в който пътува серийният убиец Джак Фрост (в ролята е Скот Макдоналд) се блъска в камион, превозващ генетичен материал. При катастрофата тялото на Джак, генетичният материал и снегът се смесват и така се ражда невиждан убиец с ледено сърце.



"Кървава Коледа"

Ако някога сте искали да гледате ужаси, празници и софт порно в едно, то това е вашият филм. Трилогията "Кървава Коледа": "Кървава Коледа", "Кървава Коледа: Автомивка" и "Кървава Коледа: Бикини", е пародия на старомодните касапи и изобилства от палави сцени.



"Не отваряй преди Коледа"

В Лондон един студенокръвен убиец погубва всеки, облечен с костюм на Дядо Коледа, по различни начини - с копие в корема, с размазано лице, с мачете, с подарък-бомба. Убиецът отвлича стриптизьорката Шери. Шери е "най-върховната жертва на цялото зло, което е Коледа". Сякаш някой не е намерил под елхата камиончето, което толкова много е желал.

"Тиха нощ, кървава нощ"

Най-старият филм в селекцията е не по-малко страшен. Маниак бяга от психиатрия в Ню Инглънд и кърваво отмъщава за престъпление отпреди четвърт век.

Внукът на Уилфрид Бътлър, който се смята, че е загинал при пожар в психиатрията в града, получава като наследство имението на дядо си, което някога е било психиатрична клиника. Внукът на Бътлър разкрива ужасни престъпления в града и празния гроб на дядо си.

"Гремлини"

Комедия с елементи на ужаси, филмът разказва историята на Били Пелцер, който получава сладко пухкаво създание, което не трябва да храни преди полунощ и не трябва да хвърля вода срещу него. Когато чаша вода се разлива върху съществото, то се превръща в пет такива същества, които искат да играят. Новите същества са зли и примамват Били да ги храни преди полунощ, което довежда до появата на ужасни зли влечуги и чудовища.

Е още...

Silent Night

Black Christmas