Автор
Woman.bg

Искаш да правиш по-добър секс - започни да ходиш на йога

Дори и причината за започване практикуването на йога да е подобряване на здравословното, физическото и психическото състояние, ефектът върху сексуалния живот няма как да остане незабелязан.

Не само гъвкавостта, породена от асаните, е причината за по-добрия секс, но и някои конкретни упражнения, стимулиращи гениталиите и либидото.

Асаните за подобряване на кръвообращението около тазовата област се използват за лечението на еректилна дисфункция. Те увеличават удоволствието при оргазъм не само при мъжете, но и при жените.

Усвояването на дихателните техники, характерни в йога практиката, също могат да са от полза при половия акт и да помогнат за контролирането на възбудата и оргазма.

Йога учи и на достигането на дълбока връзка между духовното и интимно ниво, което засилва желанието между партньорите.

В Тантричната йога, например, фокусът е в засилването на противоположните сили или енергии в тялото и овладяването на фината енергия на организма, в това число и сексуалната. По този начин се постига по-високо състояния на съзнанието и обединяване на мъжкото и женското начало, Ин и Ян.

Четете още: Секс с невидим партньор

Удоволствието от секса с йога може да се постигне и без партньор. Някои йога техники могат да предизвикат краткотраен оргазъм. Най-често той може да се получи при изпълнението на асана Падмасана, известна още като поза лотос.

Достигането на оргазъм с йога упражнения може да бъде постигнато и от мъже, което зависи от психическата нагласа и добрата йога подготовка, категорични са йога майсторите.

Четете още: Кое е най-подходящото време за секс?