Мъжката изневяра е една от най-честите причини за развод по света. Съпругът не устоява на съблазните и започва да лъже жена си, среща се с друга жена, а понякога и с няколко такива.

Преди да се заемете с „разследване“ на мъжа си, първо помислете какво ще спечелите от това. Готови ли сте за най-лошото – да разберете, че любимият ви изневерява? Пък ако сте готови – какво смятате да правите след това? Ако ще поискате развод, имате ли достатъчно средства за съдебно дело и самостоятелен живот? Пък ако искате да запазите семейството си – за какво ви е да знаете за изневярата? Така ще нараните само себе си.

Как да разберете, че мъжът ви ви изневерява

Ако сте твърдо решени да уличите мъжа си в изневяра, каквато сте сигурни, че има, запасете се с търпение. Трябва да действате хладнокръвно и обмислено – бурните емоции от ваша страна ще покажат на съпруга ви, че го подозирате. Той ще „пази поведение“ известно време, може би дори ще спре да се вижда с любовницата си. Но след като се успокоите, ще продължи с изневерите.

Проверяването на телефона на мъжа за получени SMS-и може да не доведе до нищо. Коварните женкари обикновено изтриват издайническите входящи съобщения веднага след прочитането. Но пък често забравят за изходящите, така че погледнете първо тях.

Четете още: Facebook знае колко дълго ще продължи връзката ви

Някои неща издават мъжа, че има любовница. Точно за тях трябва да внимавате.

Първи признак – постоянна работа до късно, отсъствие от дома през почивните дни.

Втори признак – постоянни обаждания и съобщения от „приятели“ и „колеги“, които задължително се провеждат или четат насаме в друга стая.

Трети признак – нежелание за секс. Този признак трябва да се разглежда вкупом с останалите, тъй като липсата на либидо може да се дължи и на преумора на работа.

Четвърти признак – невнимание към съпругата. Мъжът не иска да си говори с нея, прибирайки се вкъщи, гледа телевизия или рови из интернет. Държи се студено, като чужда човек.

Пети признак – прибързани и кратки обяснения за това защо се е забавил на работа или защо ще отсъства уикенда. Ако го попитате за същото само едно денонощие по-късно, историята ще „набъбне“ от нови факти, докато старите ще са вече забравени. Това показва, че оправданието е било измислено – той ви лъже.

Четете още: Петте най-чести причини жените да изневеряват

Ако се срещнете с любовницата, няма да постигнете нищо, освен да се разстроите. Тази жена е наясно, че любовникът й си има семейство, но това не я е спряло. Безсмислено е да я убеждавате да се държи почтено.

Когато изневеряват, мъжете са убедени, че крият много добре забежките си и че жените им не се досещат за нищо. Но любещото женско сърце засича изневярата много бързо, усещайки студенината на партньора на емоционално ниво. Остава само съпругата да се загледа по-внимателно в поведението и действията на мъжа си, за да открие преки и косвени доказателства.