Напоследък организираните екскурзии във Виетнам стават все по-популярни. И нищо чудно – страната се слави с ниските си цени, богатия избор от интересни стоки за дома, както и с чистите си плажове, планинските си масиви и безбройните уникални забележителности.

Разбира се, ако тази държава по чудо се окажеше по-близо до нас, потокът български туристи към Виетнам щеше да се увеличи няколко пъти, тъй като най-големият минус на подобни екскурзии е продължителното и скъпо пътуване със самолет. При това обаче можете да бъдете сигурни, че заплащайки сериозна сума за самолетния билет, ще можете да спестите доста от хотели и храна, тъй като цените в източната страна са много по-ниски, отколкото по курортите в Турция, Гърция или Египет.

Четете още: Далеч от модерната цивилизация

Виетнам предлага необичайни и вълнуващи туристически програми за всеки пътешественик. Има възможности за активна почивка, прекрасни плажове, качествени хотели и т.н. Много виетнамски градове по право се смятат за едни от най-красивите туристически центрове в Азия. Непременно включете в програмата си посещения на Ханой, Дупат, Кондао и Хайфон.

Във всяка една туристическа фирма ще ви кажат, че Виетнам е чудесно място, известно със своите плажове, природни паркове и резервати. При това може да се похвали с отлична здравословна кухня и качествени хотели. Затова можете да бъдете сигурни, че във Виетнам ще изкарате приятно и незабравимо дългоочакваната си отпуска.

Четете още: Райската градина в Сайгон

Най-популярните курорти в страната са Дананг и Далат, както и Фантхиет и Муйне, където на туристите се предлагат редица удоволствия. Тук можете да се порадвате на невероятно чисти плажове, да си направите интересна обиколка на магазините, за да си купите много необичайни дрехи, стоки за дома и сувенири на изключително изгодни цени.

Перлата на плажните почивки тук е великолепният залив Халонг, в който можете да направите и малка обиколка с кораб.

Четете още: Най-красивите места на планетата (II част)

В страната можете да видите древни пагоди, величествени будистки храмове и дворци от епохата на императорите. Разнообразие в архитектурните забележителности внасят изисканите френски колониални мавзолеи и разкошните имения от времената на Хо Ши Мин.

Страната е прочута и с отличните възможности за гмуркане с акваланг – в крайбрежните води има красиви коралови рифове. При това във Виетнам има отлични центрове за обучение по гмуркане и наем на необходимата за целта екипировка.

Непременно си купете за спомен или за подарък за близките сувенири от лак, от качествен и здрав бамбук, от бляскав седеф, сребро, махагон, абанос или перли.

Четете още: Как се ражда една легенда