Някои храни няма никаква нужда да бъдат съхранявани в хладилник.
Вижте кои продукти страдат от студената среда:
Картофи
Студът превръща нишестето в картофите в захар. Освен това, след съхранение в хладилник, те потъмняват по време на готвене и придобиват доста неапетитен вид.
Лук
Не трябва да съхранявате лук в хладилник, а в шкафа е добре да го държите далече от картофите. Те отделят влага и газове, които водят до гниене на лука. Най-добре е да го съхранявате в торбичка с отвори, за да му осигурите циркулация на въздуха.
Авокадо
Ако си купите недостатъчно зряло авокадо, то със сигурност в хладилника плодът ще си остане зелен. Специалистите съветват, ако ви трябва само половината авокадо, оставете за следващия път частта с ядката. Смята се, че тя ще се запази по-дълго време.