Британската кралица Елизабет Втора удостои Анджелина Джоли с титлата почетна дама – аналог на рицарската тила за жените.

Американската актриса получи титлата във връзка с награждаването й с ордена на Британската империя за служба на британската външна политика и заради участието й в световната кампания против сексуалното насилие в зоните на военни конфликти.

Вчера в Лондон завърши международната конференция, посветена на този проблем. Анджелина Джоли бе нейна съпредседател заедно с британския външен министър Уилям Хейг.

"За мен е много важно да поуча тази награда, свързана с външната политика, защото именно на нея смятам да посветя целия си живот", заяви Джоли. "Участието в инициативата да предотвратяване на сексуалното насилие и работата с неговите жертви е чест за мен. Аз разбирам, че за постигането на нашата цел е необходим цял един живот и съм готова да се посветя на това", заяви актрисата.

Нека разгледаме и тоалетите, с които Джоли се появи на конференцията, продължила четири дни.

Ден 1

Звездата бе заложила на тоалет, излъчваща сдържаност и елегантност, а именно на бял костюм в две части от пролетната колекция за 2014 на Michael Kors. Бежови токчета и нежен кок допълваха визията на актрисата.

Четете още: Незабравима Анджелина!

Ден 2

За втория ден от конференцията тя отново бе заложила на визия от Michael Kors. Този път тя включваше сив панталон тип "палацо" и бяла риза.

Ден 3

Анджелина изглеждаше много стилно в черен ансамбъл от Saint Laurent и в компанията на Брад Пит.

Ден 4

В последния ден от форума Анджи се появи в графитеносив костюм от Atelier Versace и отново в компанията на любимия си.

Четете още: Любов, започнала на снимачната площадка

Припомняме ви, че през 2011 г. Джоли засне като режисьорка филма "В земята на кръв и мед", чиято героиня е жена, станала жетва на сексуално насилие по време на войната в Босна. След този филм Джоли започна да взема активно участие в международната програма за защита на жертвите от изнасилванията във военни зони.