Забавни факти за задните части:

- Колкото по-окръглен ханш, толкова по-високо в еволюционната стълбица. Въпреки че окръгленият ханш „се е оформил" преди 3-4 млн. години, когато човекът окончателно проходил на два крака, това е една от най-младите части на тялото. След нея природата решила, че си е свършила работата и не подлагала тялото на повече промени (с изключение на мозъка, който продължил да се усъвършенства).

Четете още: Най-известното дупе в Instagram

- Ханшът се състои от мускули и мазнини. Всяко бедро има 12 мускула и 20 връзки, а движението се осъществява от трите големи берени мускула- gluteus maximus,gluteus medius и gluteus minimus. Благодарение на това не само можем да вървим, но и да пазим равновесие.

- С фитнес или не, размерът на задните части се определя основно от гените.

- Повишеният интерес към дупето винаги е съществувал. Достатъчно е да видите фигурките от първобитните общества. Смята се, че мъжкият интерес към дамските форми е дълбоко закодиран още оттогава, защото те свидетелстват за здраве и способност за възпроизводство на рода.

Четете още: Стегнатото мъжко дупе

- В Древна Гърция жените с хубави задни части се смятали за посланички на боговете. Посвещавали им скулптури и разнообразни произведения на изкуството.

- Впрочем добре оформеният ханш вълнува не само мъжете, но и жените. При избора на партньор жените заявяват, че харесват оформеното и стегнато дупе, силните бедра и високият ръст.

- В Средните Векове ханшът се смятал за място срамно и греховно. И знаете ли защо? Защото дупето било неприлично гладко.

- Въпреки това имало рицарски орден на дупето и той просъществувал 150 години.

- Един от големите спорове на древността е къде свършва гърбът.

- Австралийската актриса и спортистка Анет Келерман е първата, която показва голо дупе на киноекрана.

- Най-скъпите задни части в света притежава Кайли Миноуг. Те са застрахован за 5 милиона долара.

Четете още: Звезди, които са застраховали телата си

- Според проучвания най-харесваните дупета са на Дженифър Лопес, Джесика Алба и Бионсе. При мъжете челната тройка оформят Брад Пит, Джейсън Люис и Дейвид Бекъм.

- Кожата на дупето е толкова чувствителна, че може да улови изменение в температурата от 0.1 градус.

- Линиите на кожните гънки и формата на дупето са толкова индивидуални, колкото и пръстовите отпечатъци.

- В Германия има поверие, че дупето пази от превратностите на времето. Ако при буря изложите точно него на въздействието на времето, нямало да ви удари мълния.