Най-новото изобретение на Мануел Линарес, испански физик с интересни в готварството, доказва че физиката не е само скучни теории и формули, пише Oddity Central.
Точно обратното, тя може да бъде приложена за доста забавно постижение като създаването на сладолед, чиито цвят се променя с топенето му.
Четете още: Дамите го предпочитат шоколадов, мъжете - сметанов
След като посетил готварски курс в Барселона, където курсистите били окуражени да експериментират, Мануел решил да впрегне всичките си усилия в тази насока. Резултатът се нарича Xamaleon или "хамелеон" на каталански.
"Всички ми се смяха, когато им казах идеята си, но аз съм физик и успях да го превърна в реалност", казва испанецът. Той разкрива, че част от продуктите, които ползва са бадеми, какао, банан, ванилия и карамел, но все още не е склонен да сподели самата рецепта.
Ние пък ще ви споделим една от любимите на рецепти за домашно приготвен сладолед - Ммм... домашен сладолед