Продукти:

2-3 краставици

5-6 чери-домата

3-4 листа маруля

1 супена лъжица олио

1 чаена лъжица оцет

1 чаена лъжица горчица

сол на вкус

Приготвяне:

Нарежете краставиците на полукръгчета, а чери-доматите – на четвъртинки. Накъсайте марулята на достатъчно малки парчета.

Пригответе дресинга, като разбиете заедно олиото, оцета и горчицата. Подправете със сол на вкус.

Четете още: Забулени яйца с песто и авокадо

Изсипете салатата в чиния и я залейте с дресинга непосредствено преди сервиране. Ако я подправите по-рано, зеленчуците ще „повехнат“. Свежестта на краставицата и марулята се съчетава отлично с пикантността на горчицата.

Това е отлична гарнитура за печено пилешко.

Четете още: Лесно и вкусно – картофи с песто и зехтин