Какво отличава постигащите целите си дами от всички останали? Стават рано!

Какво потвърждава тази теория ли! Нищо, освен факта, че ако се разровите в ежедневието на успешните жени, независимо дали става въпрос за ваши познати или за известни личности, ще видите, че всички те стават рано. Маргарет Тачър, например, е започвала деня си в 5 сутринта.

Според не едно или две изследванията хората, които стават рано, са по-продуктивни и активни от онези, които обичат да се излежават. Това се дължи и на факта, че те използват времето сутрин, за да се погрижат за себе си, да организират онгажиментите си и да се настроят за работата.

Ето с какво се занимават ранобудните симпатяги, докато вие изчаквате алармата да прозвъни десетина път преди да отлепите глава от възглавницата.

Правят упражнения

Сутрешна йога, крос, фитнес или кратка гимнастика вкъщи… Независимо за какво става дума, упражненията в началото на деня дават енергия и тласък за работа. А и носят удовлетворение!

Правят си график за деня

Успелите дами обичат да си начертават план за деня още от сутринта. Така знаят какво трябва да свършат и какви са стъпките, които ще ги отведат до целта. Ранните часове на деня са идеалното време за съставяне на план-график, защото са по-тихи и спокойни.

Закусват здравословно

Закуската е не само здраве, но и чудесен начин за повишаване на настроението. Ще се убедите в това дори да отделите само 5 минути, за да хапнете плод или варено яйце със свежи зеленчуци.

Визуализират мечтите и целите си

Успелите жени се грижат не само за физическото си здраве, но и за психическото. Те визуализират своите мечти и цели в ума си. А сутринта е идеалният момент, за да прекарат малко време на спокойствие в позитивни мисли и/или медитация.

Изправят се срещу предизвикателствата

Винаги има една точка от списъка ни със задачи, от която ни е страх. Трудна е, изисква много време и концентрация, голямо предизвикателство е… Причините са различни, но те винаги водят до отлагане и отлагане, и отлагане… Какво правят успешните дами? Залавят се първо именно с това предизвикателството. Те знаят, че сутринта е времето, когато сме отпочинали и по-способни да се справим с трудни задачи и използват това. С наближаването на края на работния ден задачите им стават все по-лесни , а напрежението все по-малко.