Автор
Woman.bg

Александра Жекова за високите скорости, модата и живота

1. Здравей, Александра, Как се чувстваш със скутера, караш го вече повече от месец?

Чувствам се чудесно! :) Kymco е много удобен и приятен за каране, паркирам лесно и се придвижвам изключително бързо в града.

2. Срещаш ли толерантност на пътя от другите водачи, когато си със скутера? Как се справяш с тези, които не спазват правилата за движение?

Аз съм внимателен шофьор, когато карам се концентрирам върху движението, следя обстановката и не срещам особени трудности. Шофьорите на автомобили вече привикват с по-големия брой мотористи и са по-толерантни на пътя. Тези, които не спазват правилата за движение, са опасни за себе си и за околните, опитвам се да ги избягвам.

3. Какви са твоите съвети от личен опит за избягване на проблемните ситуации на пътя и преодоляване на трафика в градска среда?

Внимателна съм. Спазвам ограниченията и правилника за движение по пътищата. Винаги карам с включен фар и нося каска. Сигнализирам навременно за промяна в моята посока на движение. Спирам внимателно и отдалеч.

4. Ти си отговорен човек, който спазва всички правила за безопасно движение на пътя. Какво би казала на младите хора, които се изкушават от по-високите скорости, или понякога забравят да поставят своята каска, която е задължителна според Закона.

При инцидент на пътя каската може да спаси живот. Не разбирам хората, които подценяват това. Високите скорости не са препоръчителни по нашите разбити и зле маркирани пътища, както и в населените места. За любителите на високите скорости, препоръчвам карането на затворени и обезопасени места, каквито например са пиститите.

5. Младите дами като теб държат на безупречния външен вид. Възможно ли е една жена да изглежда елегантно, когато се придвижва със скутер до работното си място? Ти как избираш своето облекло?

Разбира се, че е възможно. :) Удобната позиция за управление на скутера предразполага към всякакъв тип облекло и обувки. Аз лично подбирам дрехите си спрямо ангажиментите си през деня. Придвижването със скутер не ме ограничава в избора ми.

6. С какви обувки караш?

Често карам с ниски обувки, но когато съм с високи, това не ми създава дискомфорт при управлението на скутера. Дамите, които се притесняват, могат да си носят резервен чифт обувки в багажника.

7. Какво е най-голямото и съответно най-малкото нещо, което си пренасяла в багажника на скутера?

Винаги пренасям огромната си дамска чанта. :)

8. Кой е най-дългият маршрут, който си изминавала със скутера, независимо, че го караш от съвсем скоро?

Ходих на мото разходка до язовир „Искър”, по залез слънце :) Наистина беше много красиво и приятно.

9. Как Александра живее активно?

В общи линии, когато „седя” или работя, или се храня, чета, или гледам хубав филм. През останалото време живея активно :) Занимавам се с най-различни спортове, пътувам и „приключенствам”. :)

KYMCO, петият в света и първи в Тайван голям производител на скутери, мотоциклети и АТВ-та се довери на най-успешната българска сноубордистка - Александра Жекова, която участва в специална фотосесия на марката със своя нов скутер KYMCO PEOPLE GТ 125i.

Кадрите от фотосесията, които виждате по-горе, бяха заснети по централните софийски улици и на няколко извънградски локации в близост до столицата от фотографа Любомир Асенов от LAP.

Фотосесията е част от медийната кампания на KYMCO, която стартира в началото на месец юли и има за цел да покаже, че скутерът е бързо, икономично, удобно и сигурно средство за придвижване в градска и извънградска среда.