Автор
Woman.bg

Китните малки градчета в Европа, които да посетиш това лято

Когато чуем словосъчетанието "европейски град" веднага в съзнанието ни изниква Париж, Лондон или Рим, просто защото са изключително популярни и посещавани и защото "някой вече ни е разказвал колко е хубаво там".

Има обаче малки и китни градчета в родна Европа, които са по-малко известни, но в същото време притежават уникален стил и чар, с който привличат посетители и които си заслужава да видиш поне веднъж в живота!

Представяме ти нашия списък с местата на Стария континент, където ние бихме отишли, за да разнообразим лятната си почивка:

Котор, Черна гора

От опит ти казваме - този град има уникална история, пристанище, подобно на това в Монте Карло, природа и дух! През есента мъглата се настанява в хълмовете около залива Котор и тя е толкова гъста, че едва-едва може да се видя портокаловите дръвчета, с които е отрупано градчето. Неслучайно по-заможните англичани бързат да си купят имот на някой от хълмовете на града.

Лавенхам, Великобритания

Това е може би един от най-красивите градове във Великобриния, твърдят посетителите му! Със своите семейни къщички със скосени покриви, той много напомня Германска архитектура и в същото време притежава типичен английски дух. Малките антикварни магазинчета, с които е отрупана главната улица на градчето, ще ти дадат възможност да запазиш спомена за ваканцията си дълго време, благодарение на сувенир.

Най-красивите острови за релаксираща почивка

Фолегандрос, Гърция

Въпреки че са от една група острови, това спокойно място в Цикладите няма нищо общо със съседния си остров Санторини: не съществуват бутици или скъпи ресторанти, круизни кораби или безкрайно много туристи. Вместо това, по този отдалечен остров в Егейско море, плажовете са богати на камъчета и бял пясък, чистота и природни дадености.

Вискри, Румъния

В Вискри, което се намира недалече от България, можеш да се насладиш на църква, датираща от 12-ти век, която е под опеката на Юнеско, в списъка на Световното наследство. Намира се само на 4 часа с кола от столицата Букурещ, в посока северозапад. Многобройните къщи за гости и вили ще ви накарат да се чувствате като у дома си.

Пикник на остров Хейман