Автор
Woman.bg

5 емблематични филма, които ще ви вдъхновят за следващо пътуване

Понякога е нужна една песен, картина, снимка, или филм, за да измислим следващата си дестинация, за която искаме да си вземем еднопосочен билет.

Киното пък е изкуството, способно да ни пренася в различни светове и, благодарение на своите кинематографични средства, да пресъздаде атмосферата на дадена държава по почти реалистичен начин.

"Изгубени в превода"

Една от най-емблематичните роли на Скарлет Йохансон ни отвежда чак на другия край на земното кълбо - в Токио, Япония, където инсомнията и неспособността да се справят с часовата разлика събира две сродни души. Култура, невероятни преживявания и невъзможна любов на едно толкова далечно от нас място, какво друго ни трябва, за да пробуди любопитството ни?

"Яж, моли се и обичай"

Абсолютната класика, що се отнася до историята на филма - една жена, в търсене на себе си, решава да смени обстановката и това преобръща живота й. Какво да кажем - Рим, Бали, или Индия, ако тръгнем по пътя на Лиз, определено няма да сгрешим, и ще усетим влиянията на три различни нации, които имат свои обичаи и привички. И така сърцето ни може да започне да бие по италиански, което дава уникална тръпка.

"Грейс, принцесата на Монако"

Въпреки, че не впечатлява с особена режисура, историята и обстановката на Монако е толкова нежна и прекрасна, че ни се иска обезателно да я видим наживо. Невероятното изпълнение на Никол Кидман, в допълнение, ни кара да искаме все повече да се почувстваме като принцеси, там на Френската ривиера.

"Сексът и градът 2"

Въпреки че според сценария на филма, действието се развива в Обединените Арабски емирства, всъщност филмът е сниман в Маракеш, Мароко. Там четирите ни любимки изживяват едно невероятно пътуване заедно, а Кари дори среща Ейдън в интересна сцена. Магията на Близкия Изток завладява сърцата както на героините, така и на зрителките, които са фенове на невероятната 4-ка: Кари, Саманта, Миранда и Шарлот.

"Вики, Кристина, Барселона"

Тук имаме двойна доза от любимките ни-еталони за стил и изящество сред актрисите - Скарлет Йохансон и Пенелопе Круз. Барселона пък с уникалната си архитектура, просто е събирателен образ на всичко, което можеш да изпиташ в един от най-живописните европейски градове.