Като се замислите, прекарвате една трета от денонощието на работа, затова е толкова важно да бъдете заобиколени от правилните хора.

Където и да работите, със сигурност ви се налага да общувате с поне един мъж в офиса и вече и сами знаете, че съществуват няколко офис типажи, които се срещат най-често. Днес ще поговoрим именно за тях и какво харесваме/не харесваме в тях.

Свалячът

Това вид homo sapiens вирее във всеки офис, особено когато работите в преобладаващо женска среда. Той влиза в стаята и се насочва към най-скоро дошлата колежка, просто защото другите вече са му омръзнали. Ако нея я няма, просто сяда в средата на стаята и започва да задава въпроси - вече изтъркани реплики от рода на "Здравейте, как сте, момичета?", "Как върви работният процес?", "Какво правихте уикенда?" и така нататък.

Умникът

Той е твърдо решен да дава мнението си по всички въпроси, което понякога ви идва в повече. Нямате против да се дискутират определени теми, особено ако са ви интересни, но не искате да знаете кои са точно онези неща, в които е специалист, или в кое училище трябва да запишете детето си, защото той е учил там...

IT-то

Във всеки офис трябва да има един компютърен специалист, който може да не е много приказлив, но е заслужил уважението ви, защото е богът на машините, които често могат и да се чупят. Разбирате се само с две думи и те са: "Компютърът заби".

Този, по който всички жени в офиса си падат

Висок, с мускули, хубаво лице, хубава усмивка, брада, рус или черен, няма значение - но всяка ваша колежка си пада по него. Чували сте реплики по негов адрес: "Колко е красив, добър, умен, направо мъжът-мечта!", но всъщност никоя не е имала шанса да се "докосне" до това съвършенство, или пък е, но само "зад кулисите" и това е само легенда.

Помагачът

Той е там когато имате нужда, без значение дали става дума за проблем с обувките ви, техниката, или ви трябва някой, който да ви покрие когато ви се налага да излезете за малко. На него може да се разчита, освен това е мил и симпатичен, смятате го за приятел и никога не се съмнявате в него. Особено ако сте женски колектив, за помагача със сигурност е истинска чест да ви се притече на помощ.

А какви са типовете жени в офис среда, вижте позицията на колегите от Men United!