Автор
Woman.bg

Тя се обсеби от пластичната хирургия, за да прилича на своя карикатура

Главно действащо лице в днешния ни материал е британката Кристина Бутел, която е силно обсебена от желанието да прилича на своя карикатура, нарисувана преди години от уличен художник в Ибиса.

За да постигне това, тя ляга под скалпела, когато е едва на 17, и пръска по следващи операции и процедури повече от 139 000 долара. Въпреки че към днешната дата мнозина я оприличават като жертва на пластичната хиругия, тя е категорична, че това е начинът, по който желае да изглежда и възнамерява да се подложи на още интервенции, за да запази тази си визия, дори и с напредването на възрастта си.

Когато е на 15, Кристина е на почивка в Ибиса със своя по-взърастна приятелка и нейните деца и докато групата се разхожда из центъра на испанския курорт, Бутел вижда уличен художник, който ѝ предлага да ѝ нарисува карикатура, и тя приема. Вече 31-годишната дама си спомня как към онзи момент си мисли, че това ще е хубав спомен от екскурзията, не предполагайки, че всъщност драсканицата от уличния творец ще предопредели понататъшния ѝ живот изцяло.

Образът на карикатурата е силно изкривен – с огромни устни, тънки вежди, големи гърди и миниатюрна талия, но въпреки че е изключително нереален, Кристина се влюбва в него и отдава следващите години от живота си на една единствена цел – да изглежда точно като момичето от рисунката.



"В този период точно търсех себе си, от месеци работех в един фризьорски салон и вече постепенно започвах да променям външния си вид. Много добре си спомням как още в първия миг, в който видях рисунката, почувствах изблик на радост. Бях толкова щастлива, най-накрая знаех как искам да изглеждам. Копнеех да съм точно като момичето от рисунката, толкова приличащо на анимационен герой. Направо ѝ завидях за визията.

Влюбих се в очите ѝ, в косата, в устните. Толкова съм благодарна, че художникът видя потенциала в мен, той ми показа колко красива мога да бъда, ако се напъна до краен предел. С тази карикатура той ме насочи в посоката, в която исках да вървя."

Кристина признава, че е искала още от същия ден да изглежда по този начин, но е знаела, че трансформацията ѝ ще отнеме време. "Когато се прибрах вкъщи след ваканцията, започнах да нося повече грим, грижих се да имам красив загорял тен и работех доста упорито, за да събера средствата, нужни ми за поставяне на импланти в гърдите."

През 2001 година, когато е на 17 Кристина отваря свой собствен фризьорски салон и още същата година събира средствата необходими ѝ за първата ѝ операция на бюста, която струва 3, 600 паунда и променя размера на гърдите ѝ от 32DD в 34FF. Следват още цели четири операции на бюста, които възлизат на повече от 20 000 паунда, и които оформят гърдите на Кристина в размер 36К.

Родители подложиха 6-годишния си син на пластична операция

Кристина като малка

Кристина като тийнейджърка

Отдясно: Кристина като дете/ отляво: Кристина на 19 години

Още от началото на 20-те си години Бутел също така всеки месец си слага хиалуронова киселина в устата и ботокс в различни части на лицето, за да си осигури големите устни, изразителните скули и опънатото лице на момичето от карикатурата. Тя също така редовно си избелва зъбите, ходи на ежемесечни поддръжки на екстеншъните в косите си, си прави перманентен грим и посещава студиа за изкуствен тен – удоволствия, които ѝ струват хиляди паунда месечно, а по нейни изчисления от 17-а си годишнина до сега е изхарчила повече от 139 хиляди за външния си вид.

Пластичната хирургия наистина е пристрастяваща, признава младата дама, която към днешна дата е свободна, допълвайки, че е невероятно чувството да се събудиш и да видиш ефекта от претърпяната интервенция. Може би мнозина си мислят, че Кристина е минала границата на добрия вкус, но тя е красноречива, че възнамерява да си прави още и още операции, за да заприлича все повече на мечтаното си аз. А карикатурата, която е отключила манията ѝ, е закачена на видно място в дома ѝ, за да ѝ напомня, че има още много неща, които да промени във външния си вид, за да бъде напълно перфектна.

"Да, гърбът и кръстът ме болят заради големия ми бюст, особено ако походя по-дълго пеша, но това е малка цена за удовлетворението, което изпитвам от това да изглеждам по този начин. Мнозина по улиците ми се подиграват и понякога дори ме обиждат, но това не ме притеснява. Приятелите и семейството ми ме харесва такава и това е важното. Та аз съм момичето от карикатурата – тя е уверена и щастлива, и не се интересува от мнението на околните."

Да си махнеш 6 ребра, за да приличаш на Джесика Рабит