Автор
Ева Григорова

Посланието на Дженифър Анистън към жените

Една прекрасна жена днес навършва 55 г. Да, тя няма деца и невинаги е била щастлива в любовта. Според нея обаче тези неща не са определящи за начина, по който се чувства. Ето какво тя има да каже на нежния пол:
 

„Искам да кажа на всички жени, че ние сме напълно завършени и пълни с или без партньор до себе си, с или без дете. Имаме възможност да решаваме сами за себе си дали нещо е красиво, или не, когато става дума за собственото ни тяло.

Това решение е наше и единствено наше! Нека да вземем това решение за себе си и за всички млади жени на този свят, които ни възприемат като примери за подражание.

Нека вземем това решение съзнателно и извън шума на таблоидите. Пак ще кажа – не трябва да сме омъжени или родили, за да бъдем истински завършени. Не можем да определяме стойността на жената въз основа на нейния семеен статут и ако той не е „идеален”, то значи тя е нещастна, самотна или неуспешна. Имаме възможност да определим собственото си щастие.

Да, аз може и да стана майка някой ден, но ако това някога се случи, ще съм първата, от която ще разберете. И определено нямам намерение да преследвам майчинството като „свещения граал” или защото се чувствам непълна по някакъв начин.

А за тези, които още не са ясно – човешкототяло се променя и лично аз не виждам нищо притеснително в този факт. Това, че съм решила да обядвам хамбургер на обяд и някой папарак ме е снимал от кофти ъгъл, прави ли ме бременна?

Четете още: Дженифър Анистън не е бременна, а... преяла

Причина ли е на следващия ден всички заглавия по жълтите вестници да са „Бременна или просто дебела”? Изобщо няма да коментирам неловките поздравления, които получавам от приятели, колеги и непознати именно заради тези стотици измислени бременности.

От години се опитвам да гледам на таблоидите като комикси и не им обръщам внимание. Но това, което трябва да се промени, не са те. Ако спрем да живеем в това токсично общество и спрем да съдим хората, защото не се вписват в нашите представи, можем да променим света.”