Автор
Кристина Кирова

Рождениците на деня: Риана, Синди Крауфорд, Жени Калканджиева

Днешният ден е празник за световния шоубизнес, тъй като е изпълнен с много звездни рожденици.

На 20 февруари са родени:

Риана (1988 г.)

Екзотичната красавица завладя света с характерния си тембър и необичаен чар през 2005 г. с песента „Pon da Replay”, която бързо се превърна в безспорен хит. Риана е родом от Барбадос и още на 16 години се премества да живее в САЩ. Тя подписва договор с компанията Def Jeam и успешната й кариера започва под крилото на Джей Зи. Не след дълго Риана става една от най-големите звезди на поп музиката, като през годините издава 5 албума и много хитове, сред които „Umbrella”, “Unfaithful”, “Take a Bow”, “Disturbia”, “Rude Boy”, “We Found Love”, “Only Girl (In The World)” и др. Успехът в музиката обаче не върви ръка за ръка с този в личния живот. Преди няколко години красавицата имаше връзка с r'n'b певеца Крис Браун, който е упражнявал физическо насилие върху нея, което и доведе до край на отношенията им. Миналата година Риана излизаше и с Дрейк, но те така и не потвърдиха официално връзката си. Днес певицата има повече от един повод да почерпи - тя е щастливо обвързана и с две деца!

"Животът е твърде кратък, за да стоим на едно място и да страдаме", Риана

Кърт Кобейн (1967 г.)

Легендарният певец на рок групата Nirvana e част от клуб 27. Той умира през 1997 г. от свръхдоза, когато е и най-успешният момент за бандата. Несъмнено Кърт е една от най-големите знаменитости в гръндж музиката, чийто песни звучат и до днес. Най-големите хитове, с които Nirvana оставя следа в световната музикална история, са „Smells Like Teen Spirit”, “Heart-Shaped Box”, “Come As You Are” и много други. През 1989 г. разцъфва любов между Кобейн и екстравагантната Кортни Лав. Двамата остават заедно до самия край и имат дъщеря на име Франсис Бийн Кобейн, която е наследила артистичността и очарованието на звездните си родители.

"Ако не бях срещнал Кортни Лав, вероятно щях да бъда бисексуален", Кърт Кобейн 

Синди Крауфорд (1966 г.)

Синди Крауфорд е един от емблематичните модели на ХХ век, а очарователната й бенка над горната устна се превръща в символ на сексапила през 80-те и 90-те. Харизматичната дама получава роли в киното и телевизията, като в същото време е на кориците на най-големите модни списания и е лице на "Версаче", "Ревлон", "Ескада" и "Мейбълийн". Няколко пъти тя е на водещите позиции в класации като „50 най-красиви хора на планетата“ и „100-те най-сексапилни звезди“. През 1991 г. Синди се омъжва за Ричард Гиър, но се развеждат четири години по-късно и нямат деца. През 1998 г. тя се събира Ранди Гербер, от когото има две деца.

"Сега обичам тялото си много повече от преди, защото това е тялото, за което съм работила", Синди Крауфорд

Евгения Калканджиева (1975 г.)

Несъмнено Евгения е една от най-красивите дами в шоубизнеса като един от най-сериозните успехи в кариерата й е когато става „Мис България“ през 1995 г., след което се класира и в десетката за „Мис Свят“. Калканджиева е родена през 1975 г. в София и когато е едва на 19 години създава собствена модна агенция, която бързо набира популярност през 90-те - „Визаж Модел Груп“. Тя винаги е била част от светските кръгове в България и е сред най-уважаваните дами в модните среди. За известно време прави кариера и в Милано, но през 2004 г. се завръща в България. Жени Калканджиева е щастливо омъжена за Стефан Манов „Тачо“, от когото има и дете. 

"Мъжете станаха изключително мързеливи, момичетата - изключително нападателни, и това много подбива авторитета на жената в България. Трябва да има малко повече достойнство", Евгения Калканджиева