Живеем в епоха на технологиите и изобретенията, във време, когато при всяко едно мигване на окото някой някъде вече е измислил и сътворил ново чудо. Всяко едно от тях е доказателство за неограничените възможности на човешкия гений и въображение. Каним ви да надникнем заедно в бъдещето със седем гениални идеи, които вече са част от ежедневието ни.

Стерилизатор за различни повърхности


Както изобретателите подчертават, с появата на такъв уникален продукт на пазара се сбъдва мечтата на всяка една домакиня. А именно да притежава най-бляскавата и сияеща от чистота кухня на света. Устройството Kitсhen Sanitizing Wand действително притежава способността да елиминира до 99% от вредните бактерии и микроорганизми върху всякакви твърди повърхности.

Троен телефон


Този телефон притежава три екрана, които могат да работят в различни режими, както поотделно, така и едновременно. Ако пък се учудите къде се намира клавиатурата на FlipPhone, когато той попадне в ръцете ви, ще я откриете на обратната страна на един от сгъваемите елементи на апарата.

Ролкови кънки и скейтборд в едно


За разлика от обикновения скейтборд Sidewinding Circular Skates дава възможност за абсолютно свободно управление с краката. Двете колела са с диаметър 25 см и ще предизвикат истински възторг сред представителите на всички възрасти.

Умна писалка


Това невероятно изобретение на човешкия гений вече лесно може да се открие на пазара. С тази уникална писалка може да се пише на всякакви повърхности - върху маса, стена или дори върху дланта, да се четат съобщения, дори и да се говори по телефона. Изписаните думи се прехвърлят чрез Bluetooth върху дисплея на смартфона. За прочитане на получените съобщения пък писалката разполага със собствен малък дисплей. Фантастичният артикул е творение на израелската компания OTM Technologies, носи търговската марка Phree и струва 169 долара.

Слушалки – универсален преводач


Кой не си е мечтал да бъде полиглот, да пътува по света и да общува свободно с местното население? Тези фантастични слушалки от ново поколение Pilot превръщат тази мечта в реалност. Това, което ги прави уникални, е способността им да превеждат в реално време реч, давайки възможност на двама души да комуникират абсолютно свободно помежду си, независимо от езика на който говорят. Единственото условие в случая е и двамата участници да използват Pilot. Именно това е и причината, поради която компанията предвижда да пусне на пазара комплект, включващ два броя от тях.

Гъвкав смартфон


Представете си, че в ръката си държите смартфон, който само при леко натискане с дланта си, може да огънете. Струва ви се невероятно, но е факт. На всичкото отгоре същият може да се потопи във вода до 10 м дълбочина. Такъв фантастичен смартфон вече съществува, казва се Portal и се очаква всеки момент да се появи на пазара.

Скенер, определящ състава на храната


Ако държите на здравословното хранене или искате да имате контрол над добрите хранителни навици, както на себе си, така и на детето ви, това изобретение е точно за вас. С него може да определите до точност състава на менюто си. TellSpec сканира продуктите, като показва на екранчето списък със състава в тях, придружен с информация за хранителната стойност.