Те са всичко друго, но не и верни в любовта. От владетели, през поети и художници, до музиканти и учени - представяме на вниманието ви 12 от най-легендарните прелъстители и любовчии на всички времена.

Клеопатра

Честта да остане в историята като една от най-големите съблазнителки на всички времена от древността се пада на великата египетска владетелка Клеопатра. Легенди се носят за нейната красота, както и за прийомите, към които е пребягвала, за да се грижи за своята външност. Клеопатра е била любовница на най-влиятелните мъже в Древен Рим – Юлий Цезар и Марк Антоний. Изключителните й умения на прелъстителка й помагали да притежава всеки един мъж, когото си пожелае. Освен обаче със смайващата си външност, царицата е впечатлявала и със задълбочените си познания и остроумие. Тях тя е използвала при опитите си за влизане в политически съюз с римляните. Т. напр. благодарение на находчивата си идея да се скрие в чувал с брашно, Клеопатра се появила в палатите на Юлий Цезар. До смъртта му е негова любовница, а дори му ражда и син. След убийството на Цезар стремежът на Клеопатра да си намери нов римски покровител я тласнал в обятията на Марк Антоний.

Четете още: 10 неизвестни факта за Клеопатра

Джакомо Казанова

Търговец, дипломат, шпионин, политик, философ, факир, писател – какви ли не качества, познания и умения не е притежавал най-големият прелъстител на всички времена - Джакомо Казанова. Сексуалните му завоевания са неизброими. Няма жена, която да не е устояла на харизматичния му чар и обаяние. Най-малко 11 пъти е пипвал венерическа болест. Разказвал на всеослушание за сексуалните си подвизи. Твърдял е, че за една нощ е задоволявал една жена 14 пъти. Правел секс навсякъде. Демонстрирал задълбочени познания в сферата на сексуалните пози и какво ли още не.

Маркиз дьо Сад

Маркиз дьо Сад бил известен със смелите си и откровено неприлични проповеди за сексуална невъздържаност. Прочутият аристократ водел охолен и разгулен начин живот. С открояващ се непукизъм се бунтувал срещу закостенелите норми, наложени в обществото. Бил пословичен със сексуалните си подвизи не само с жени, но и с мъже. През 1768 г. е арестуван за насилие над жена, а през 1772 г. бил осъден на смърт за, содомия и отравяне. Присъдата му обаче била отменена и заменена със затвор. Освободен е по време на Френската революция през 1790 г., когато дейно се включил в политическия живот под името гражданина Сад.

Лорд Байрон

Освен като велик поет, авантюрист и пътешественик, Байрон е известен и с многобройните си любовни авантюри, сред които и със собствената му полусестра. Животът му бил изпълнен с безброй сексуални завоевания, ексцентричности, дългове, драматични раздели, страсти и болезнени емоционални сривове. Разболява се от треска малко преди подготвяното нападение срещу османската крепост Лепанто по време на Гръцката война за независимост. Това е и поводът гърците да го считат за национален герой. Незаличимите следи, които жените оставяли във влюбчивото му сърце, намирали израз в неговото изключително творчество под формата на красиви романтични поеми.

Екатерина Велика

Руската императрица Екатерина Велика също влиза в списъка на най-големите съблазнителки в историята на човечеството. За нея се говори, че проявявала ненаситен сексуален апетит към мъжете. Владетелката е известна със своите безброй любовници, които водела в една от стаите си в Гатчинския дворец, изпълнена с мебели, допълнени с откровено сексуални мотиви и декорации.

Четете още: Еротичните мебели на Екатерина Велика

Мата Хари

Една от най-великите шпионки на всички времена – Мата Хари, е била известна с ненадминатия си чар и сексапил. Благодарение на таланта си на изкусителка, през Първата световна война известната прелъстителка влизала в леглото на редица влиятелни мъже от политиката, както и на висши военни лидери. Славела се със завидните си танцови умения, които демонстрирала в оскъдно облекло. Танцувала както в тясната атмосфера на задимени кафенета, така и на сцената на големи театри.

Четете още: Великите жени в историята: Мата Хари - влюбената шпионка

Григорий Распутин

Като една от най-загадъчните фигури в руската история, личността на Распутин вълнува до ден днешен историци и не само. Монах и мистик, живял в залезните години от царуването на последния руски цар Николай II. Чрез хитростта и ловките си манипулации, успял да се превърне в най-доверения човек на царица Александра и да създаде илюзията у нея и придворните представата за голям лечител. Така той постепенно се сдобил с мощно политическо и религиозно влияние, намесвайки се в делата дори на Руската православна църква. Докато пред обществото бил възвишен мъдрец, в действителност Распутин водел таен сексуален живот, изпълнен с оргии и садизъм, вилнеел из публичните домове и в леглата на знатни дами.

Пикасо

Един от най-гениалните художници на 20-и век с достойнство се нарежда в списъка на най-големите прелъстители на 20-и век. За него именно се отнасят думите, че сменял партньорките си толкова често, колкото стиловете и палитрите в рисуването. Освен с многобройните си живописни творби, графики и скулптури, той бил известен и със сексуалните си връзки, които били безчет на брой.

Четете още: Най-известните любовници на ХХ век: Пабло Пикасо

Айнщайн


Айнщайн е известен не само като гениален учен, но и като ненадминат любовчия. Ексцентричният професор обичал да бъде в обкръжението на красиви жени. Въпреки че е бил два пъти женен, Айнщайн е поддържал много извънбрачни връзки. Към неговите големи любови принадлежат жени от най-различни професии - физичка, шпионка, библиотекарка и многобройни танцьорки в барове, актриси и т.н. Известен е фактът, че дори и на преклонна възраст, пред очите на собствената си съпруга – Милева Марич, той приемал в дома си млади жени, с които преспивал.

Ава Гарднър

За неотразимата сила на чара на тази фатална красавица се носят легенди. Дори Хемингуей я нарича своя муза и любима актриса. Франк Синатра е изпял песни за нея, но той далеч не е единственият мъж в живота на холивудската красавица Ава Гарднър. През леглото й са минали както неизвестни мъже, така и такива от ранга на Мики Руни, Хауърд Хюз, Арт Шоу и, разбира се, самият Ърнест Хемингуей.

Джон Кенеди

Независимо от брака си с Джаки, 35-ия президент на САЩ си е спечелил славата на един от най-големите плейбои в историята на Америка. Не едно или две звездни имена са замесени в любовна афера с Джон Кенеди. Сред тях са такива имена като Елизабет Тейлър, Джейн Мейнсфилд, Ким Новак. Най-силно обаче се откроява връзката му с холивудската сексикона Мерилин Монро.

Четете още: Ексклузивно! Кадри на бременната Мерилин Монро

Джим Морисън


Джим Морисън е имал дълготрайна любовна връзка с Памела Корсън. Тя самата често пъти дори се подписвала като Памела Морисън, въпреки че двамата така и не минали под венчилото. Влюбените се познавали много преди времето, когато Морисън е на върха на славата си.Това е една любов, изпълнена с много бурни емоции и скандали, която често била прекъсвана от множеството сексуални авантюри на Джим с други жени, някои от които само за по една нощ.