Посещението на аквапарк винаги е голямо преживяване и радост, особено, ако сте с детенце - неговото щастие е направо неописуемо при всички тези възможности за забавление във вода. Сега температурите наистина са високи и понякога опасността от изгаряне на кожата е почти неминуемо, независимо какви слънцезащитни продукти използвате. Ето защо са измислени и закрити аквапаркове, където този проблем не съществува. Затова ще ви покажем няколко от най-големите закрити аквапаркове по света, а на вас оставяме решението дали пък да не посетите такъв това лято.

Fallsview Indoor Waterpark – 8 361 кв метра

Отваря врати през 2006 година в Онтарио, Канада. Освен станартния голям басейн с водни пързалки, там има изкуствен плаж и плажен ресторант. Разполага и с открит басейн, като тези над 8000 кв метра по-горе включват само площта на закрито.

Калахари Уисконсин Делс 11 613 кв. метра

Отваря врати през 2000 година и е подчинен на африканска тематика. До 2007 година е най-големият в САЩ. Има и голф игрище и зала за боулинг, които не са особено африкански...

Национален аквапарк в Пекин – 11 984 кв. метра

Този аквапарк е повече от впечатляващ и е построен специално за Олимпийските игри през 2008 година. След Игрите съоръжението претърпява основен ремонт, за да се превърне в аквапарк за развлечение и да може да бъде използван от масова аудитория. Тук има много водни пързалки и басейн, плюс спа център.

Калахари Сандъски – 16 000 кв. метра

Това в момента е най-големият подобен парк в САЩ. Покривът е така проектиран, че да пропуска много слънчева светлина, като от нея може да се хваща слънчев загар, но без да има опасност от UV лъчи или изгаряне. Има няколко басейна, сърф симулатора и влакчета.

World Waterpark – 20 903 кв. метра

Намира се в Едмънтън, Канада и е най-големият подобен парк в Северна Америка. Капацитетът му е 40 000 души. Има басейн с изкуствено създавани вълни (височината и интензитетът им може да бъде контролиран). Има две пързалки, високи 25 метра, които обаче са забранени за ползване от деца.

Четете още: Забравете за това след 30