Сексът, разбира се, е прекрасно нещо. И като всяко такова лесно може да се превърне в мания и обсесия. Не се шегуваме - има наистина много хора, които наистина са зависими към секса и се лекуват от това в специални клиники. Ето няколко примера със знаменитости, които са страдали или все още страдат от този проблем.

Кание Уест

"Най-голямата рок-звезда" (както сам се определя Уест в интервюта) неколкократно е споделял пред медии, че мисли, че има проблем с желанието си за секс и това било от ранна възраст. Не разкрива подробности, така че може и просто да се перчи, но наистина го е признавал няколко пъти.

Ръсел Бранд

Може би и тук става въпрос за самохвалство и лъжа, но още през 2007 година Бранд заяви, че е бил с около 2 000 жени. И признава, че вече два пъти е бил в клиника заради това си пристрастяване, а престоят му там бил ужасен. "Ако си мислите, че там е пълно с красиви блондинки, които искат да правят секс с теб – грешите. Пълно е с мъже, грозни и откачени, които се чудят в кой ъгъл да се скрият, за да... знаете защо." Бранд казва, че за малко се е укротил, когато се оженил за Кейти Пери. Бракът обаче продължи само 14 месеца, след което той пак се върнал към старите навици.

Дейвид Духовни

Духовни влезе в клиника заради пристрастеност към секс през 2008 година. Когато се разведе с Теа Леони, се говореше, че причината са негови изневери, а той се оправда с това, че не може да контролира ситуацията. Явно влизането му в екранния образ на Ханк Мууди в сериала "Californication" съвсем не е било сложно (героят е писател, който редовно злоупотребява с безразборен секс, алкохол и леки наркотици).

Тайгър Уудс

През 2009 година съпругата му откри еротични sms-и от и към любовницата му и се разведе с него. Уудс не е признал публично за пристрастеност към секса, но според слухове по време на брака си с Елин Нордиген той ѝ е изневерил с около 121 жени.

Чарли Шийн

Според слуховете Шийн е бил с около 5 000 жени. Известен с любовта си към проститутки и порно звезди, а новината, че е HIV позитивен не изненада никого особено. И неговото влизане в образа на Чарли Харпър в "Двама мъже и половина" сигурно е било лесно.


Четете още: Какъв е сексуалният ви живот според месеца на раждане