Автор
Цвета Герчева

Моето ново аз или защо детоксът е толкова важен?

В разгара на лятото сме, вечерите са топли и приятни, а вкусните сезонни плодове и зеленчуци са залели пазарите и рафтовете на супермаркетите. В забързаното си ежедневие, обаче, често не намираме време да се насладим докрай на сезона, който само след месец и половина ще приключи. Почивка, море, разходки сред природата и срещи с приятели - лятото е време за положителни емоции, казват специалистите по здравословен начин на живот, които смятат, че радостта е най-доброто лекарство.

Ето защо е толкова важно да се научим да живеем по-щастливо и да променим начина си на мислене. Твоето ново "аз" обикновено те чака зад ъгъла - само трябва да направиш няколко крачки и ще се изненадаш колко лесно ще го откриеш!


Да отделяш повече време за себе си и за собственото си тяло е мисия, в която много жени се провалят. Причините често са банални - работа, проблеми, натоварен график. Истината обаче е, че ако пречистим организма си през лятото, ще усетим прилив на енергия, умората от ежедневието ще намалее, а чувството за сънливост и раздразнителност ще остане в миналото.

Много момичета решават да се подложат на детоксикиращ режим, когато искат да променят нещо в живота си. Според холистичната медицина, проведен правилно, пречистващият летен режим наистина може да направи дните ни по-леки и усмихнати, затова и специалистите в тази област препоръчват на пациентите си задължително да провеждат един курс на детоксикация през лятото в продължение на 10 дни.


Мнозина гледат на тази практика с недоверие и страх. Да, вярно е - тлъстите меса, хлябът и сладкишите влизат в графата "забранени" за малко повече от седмица, но пък ефектът от този режим за тялото и духа е повече от страхотен. И в никакъв случай не е сложно да се спазва - детоксът подобрява състоянието на кожата ви, прогонва напрежението от тялото и не на последно място - подобрява качеството на съня. Той спомага на тялото да възвърне саморегенериращите си функции и по този начин подобрява имунитета. Освен това, детокс режимът в летните дни ни помага да изхвърлим от тялото излишните токсини, които сме натрупали през годината.

Какво трябва да направим, за да проведем правилно един летен курс на детоксикация? На първо място, в менюто си трябва да заложим основно на суровите сезонни плодове и зеленчуци. Вечеря с диня, пъпеш и кайсии - не звучи толкова страшно, нали? Добре е месата да се ограничат до минимум, както и алкохолът. Ако предпочитате свежите плодови и зеленчукови сокове, също можете да им се наслаждавате на воля. Краставица, целина и ябълка - комбинацията е отлична за пречистване, пробвайте я и няма да съжалявате.


За да подкрепим тялото си в мисията му да изгони токсините и шлаките, трябва да подпомогнем и работата на бъбреците и черния дроб. Реално това са органите, които провеждат така важния процес на детоксикация, като пречистват кръвта ни. И тук на помощ идват природните екстракти. Доказано е, че брезата и глухарчето са растенията, които помагат за цялостното пречистване на организма като подобряват работата на отделителната система. Ето защо стандартизираният сух екстракт от листа от бреза и корени на глухарче влизат в състава на Дио-Ренал Детокс.


Дио-Ренал Детокс стимулира отделянето на вода от организма по естествен начин, без да дразни бъбреците, като минералният метаболизъм остава в равновесие. Тази хранителна добавка увеличава количеството урина, действа благоприятно при леки храносмилателни нарушения и действа пречистващо върху черния дроб. Специалистите препоръчват по време на 10-дневния детокс режим да приемаме по една капсула Дио-Ренал Детокс 3 пъти на ден, за да помогнем тялото в мисията му за по-бързо пречистване.

(в материала има продуктово позициониране)