Чудили ли сте защо Лъвовете са такива.... Aми, Лъвове?

На тях лесно се поставят етикети като повърхностни или прекалено суетни, но истината е, че чак когато ги опознаете добре, разбирате колко необятна и интересна е тяхната природа.

Днес ще се опитаме да ви представим малка част от тези очарователни създания, като ви разкрием 21 тайни от характера на зодия Лъв:

1. Сърцето на Лъва е голямо и спасение дебне отвсякъде

Лъвовете са изключително състрадателни, безкрайно мили и щедри към всяка една земна твар. Стига им само едничката награда да виждат щастие в очите на околните.

2. Но няма да се поколебаят да изсипят гнева си върху вас, ако се опитате да се възползвате от добротата им

Винаги ще се намерят хора, които да злоупотребят с тяхната щедрост. Инстинктът им обаче работи безотказно и веднага щом надушат подлите ви намерения, ще се запознаете с един истински разярен лъв.

3. Когато Лъвът си науми нещо, той ще го направи независимо от всичко

Лъвовете са безкрайно упорити и целеустремени и когато решат, че искат да постигнат нещо, влагат сърцето и душата си, което е сигурен знак, че ще го постигнат.

4. Вярност е второто име на Лъва

Нещо, което всеки един човек може да каже със сигурност за Лъвовете, дори да не се интересува от зодии, е, че те са най-лоялният знак в зодиака. Ако веднъж спечелите доверието им, смятайте, че притежавате верен до гроб съюзник.

5. Лъвът е пазител по душа и хората винаги се чувстват сигурни в негово присъствие

Също като Раците, Лъвовете са като едни майки орлици, които винаги ще се хвърлят и в бой, за да защитят близките си. Няма нещо, което не биха направили за своите любими. Е, после ще очакват похвали и благодарствени речи, но пък какво толкова, така или иначе са си ги заслужили.6. Лъвовете са родени лидери

Точно като животното лъв, представителите на тази зодия умеят да еволюират и да се адаптират във всяка една ситуация, като накрая винаги става така, че другите ги следват и изпълняват техните команди, искрено вярвайки, че го правят за благото на обществото.

7. Лъвът е открит и директен в изказванията си

Лъвът няма да си губи времето в лицемерие, а после да говори зад гърба на хората. Най-малко това му е далеч под достойнството. Ще се изправи пред вас и ще ви каже всичко в очите, така както го мисли, а как ще се почувствате вие от казаното, не е негова работа.

8. Лъвът е социално същество, което обожава да контактува с другите

Лъвовете бленуват за човешки контакт и няма по-голямо щастие за тях от това да бъдат заобиколени от любимите си приятели. Винаги имат интересна история за разказване и неусетно се превръщат в душата на компанията.

9. Но Лъвът също така имат нужда от своите часове само за себе си

Въпреки че контактът с хората носи на Лъвовете незабравими спомени и емоции, той доста често неусетно им изпива енергията. Няколко часа насаме са предостатъчни, за да заредят отново батериите и да бъдат готови за нови щури изживявания.

10. Лъвът обожава да бъде център на внимание

Няма на света друго нещо, което Лъвовете да обичат повече от това да им обръщат внимание. Бленуват да се чувстват желани и ненавиждат, когато някой ги пренебрегва.

Четете още: 21 тайни за характера на зодия Рак

11. Винаги може да се разчита на един Лъв

Лъвовете притежават безценни качества като надеждност и отговорност. Дори да им се обадите с на пръв поглед непосилна задача или молба, смятайте я за свършена на секундата от супер героя на зодиака.

12. Лъвът е непоправим оптимист

Няма да видите никой Лъв да седи и да се оплаква, взирайки се само в проблемите в живота. В колкото и трудна ситуация да се намира, той винаги ще намери положителната страна на нещата.

13. Лъвът ще ви омагьоса с чар

Няма смисъл да отричате и направо си признайте, че когато един Лъв реши да ви плени, той ще го направи сякаш само с едно натискане на копче, на което пише „чар“. И вие искате да имате такова копче, нали?

14. Лъвът не таи гняв в себе си

Той е толкова първичен, колкото и самото животно, което олицетворява. Дори да влезе в жестока битка с друг човек, веднага щом бурята отмине, той ще е забравил лошите чувства и ще се концентрира единствено върху последиците.

15. Силната чувствителност на Лъва се крие зад маската на голяма самоувереност

При първи контакт с представител на тази пленителна зодия ще останете с впечатлението, че той е безкрайно хладнокръвен и самоуверен. Но не прибързвайте със заключенията. Зад тази удобна за него маска се крие чувствителна и лесно ранима душа.16. Лъвът е царят на купона

Едва ли скучаете, ако имате приятели Лъвове. Те са непредсказуеми, а авантюристичният им дух е гарант за щури нощни купони и вълнуващи дни, изпълнени с радост и веселие.

17. Лъвът обича високоадреналинови изживявания

Лъвът е жаден за живот и е готов да опита всички негови наслади и опасности. Еднообразието и сивото ежедневие бавно го убива, затова той често търси начин да разнообрази живота си, дори и ако това означава да скочи с бънджи от Аспаруховия мост.

18. Лъвовете имат неподражаем вкус

Ако в една стая пълна с жени забележите открояваща се със стилното си облекло и маниери дама, то бъдете сигурни, че е родена под зодиакалния знак Лъв.

19. Лъвовете често изразяват мислите и емоциите си посредством шеги и сарказъм

Хуморът е любимото средство за комуникация на Лъвовете. Сарказмът пък им е запазена марка, когато искат да изразят колко абсурдна е дадена ситуация.

20. Лъвът обича да се съревновава

Лъвът е роден да побеждава и това личи във всяка негова стъпка, която прави. Никога не подценявайте Лъвовете като конкуренти, защото направо ще ви издухат главите.

21. Лъвът е спонтанен и непредсказуем любовник

Лъвовете обичат да експериментират в любовта, затова са и едни от най-предпочитаните партньори. Те са страстни и игриви и винаги ще ви държат под леко напрежение, защото няма да знаете какво да очаквате от всеки техен следващ ход.

Известни личности, родени под знака Лъв: Барак Обама, Дженифър Лопез, Мадона, Мусолини, Наполеон Бонапарт, Фидел Кастро, Робърт Де Ниро, Уитни Хюстън и др.