Автор
Woman.bg

Как да формулирате пожеланията си към Вселената

Пожеланията и молбите към Вселената трябва да бъдат формулирани на глас и максимално точно. Консултирахме се с психолог, за да ви инструктираме как да си пожелавате неща възможно най-продуктивния начин. Приемете тази статия както искате – като красива приказка или като изключително важно упътване.

1. По време на „поръчката“ желанието трябва да е само едно.

Как си пожелаваме неща най-често? Ето един типичен пример: „Искам седем милиона. С три от тях ще си купя страхотна къща. С един – жестока кола. Още два милиона, за да обиколя света…“. Стоп! Това желание включва куп други желания, които може да не са свързани никак с началното. Получава се нещо като матрьошка. Тази многослойна конструкция не работи! За да се изпълни всяко от „малките“ ви желания, трябва да работите за всяко поотделно. Защо ли?

Представете си, че сте родител. Детето ви ви иска 10 лева – може би иска да построи къщичка за хамстера си и му трябват летви, пирончета и чукче… Детето е преценило, че 10 лева ще му стигнат за всичко. Но вие като родител знаете, че вкъщи вече има чук, летви можете да донесете от село, а пироните струват едва два лева. Така хамстерът ще си получи новата къщичка, детето ще се порадва на творческа работа, а вие ще останете доволни от икономичното си решение.

Същото се случва и между нас и Вселената, която ни дарява с всички блага. Тя винаги ще действа по най-рационалния начин. Разбийте многослойните си желания на съставни части – всяка трябва да е възможно най-елементарна.

2. Желанието не бива да е условието да ви се изпълнят други желания

Пак ще направим разбор. Въпрос: За какво са ми 7 милиона? Отговор: За да си купя къща и кола, да открия свой бизнес, да имам спестявания в банката, да си върна дълговете и т.н. С всяко едно от под-желанията си (къща, кола и др.) трябва да работите отделно. Продължаваме разбора по същия пример. Въпрос: За какво ми е къща? Отговор: За да живея отделно от родителите си. Следващ въпрос: Защо да живея отделно от родителите си? Отговор: За да имам повече лична свобода. Следващ въпрос: Какво ще стане, щом желанието ми се изпълни? Отговор: Аз ще… Какво ще направите? В момента, в който отговорът се изрази в чувство, можете да смятате желанието за „елементарно“ и удобно за пожелаване.

3. Желанието трябва да събужда у вас само чувства, а не мисли за нови желания.

И така, какво ще стане с вас, щом желанието ви се изпълни? Правилният отговор е: „Ще изпитвам щастие! Удовлетворение!“ или още някое чувство. Да се върнем пак на примера със седемте милиона. „Когато имам предмет А (7 млн.), ще мога да имам предметите Б, В и Г“. Виждате ли? Няма чувства, освен чувството, че трябва да направите нещо с тези пари. Това е сигурен признак, че желанието не е формулирано правилно.

Ако отговорът беше „Ооо! Ще си сложа парите в този буркан, ще си го сложа на масата и всеки ден ще тръпна от радост, гледайки милиончетата си“ – това щеше да е правилно формулирано желание. Но вие това ли искате? Впрочем, ако искате пари, пожелайте си именно пари. Не се срамувайте. Успоредно с тях можете да си пожелаете къща, кола, бизнес, изплатени дългове и т.н. Но успоредно!

Ако къщата е само средство да станете независими от родителите си, трябва да си пожелаете не къща, а независимост от родителите си. Все пак можете да получите къща, но пак да сте зависими. Родителите ви ще ви намерят и в новото ви жилище – или дори на край света! Така че обмислете резултата от желанието си, защото Вселената именно него ще въплъти. Ако искате да срещнете своя принц със сребристо „Ферари“, за да се омъжите за него, то желанието ви не е да срещнете принца, а да се омъжите за принца. Усещате ли разликата?

Четете още: Списъкът, който ще ви срещне с вашата сродна душа

4. Желанието трябва да е „екологично“

Това означава, че от желанието ви не бива да пострада никой. Как да избегнете неволното ощетяване на околните? За жалост животът е такъв, че не успяваме да избегнем напълно неприятностите. Възможно е горещото ви желание да имате самостоятелно жилище да се изпълни, след като наследите дома на свой скоропостижно починал близък. Но! Важно е да помните, че във всички случаи всичко е под контрола на Вселената. Желанието ви винаги ще се изпълнява по най-рационалния път, но с оглед на житейските обстоятелства на всички участници в него. Така че отпуснете се и приемете нещата, каквито са – и бъдете благодарни!

Няколко думи за това защо не трябва да причинявате неприятности съзнателно. Да предположим, че ви е обзело желание да навредите на някого. Сигурно дори смятате, че имате това право, че обектът е заслужил да бъде наказан. А сега се замислете – вашата правота най-правилната на света ли е? Смятате ли, че сте в правото си да наказвате и помилвате по свое усмотрение? Пускайки бумеранга на желанията си, не забравяйте, че той може да се върне към вас. Нека вашите желания бъдат само добри, за да не се страхувате от завръщането им.

5. Желанието трябва да засяга само вас, а не трети лица

Често ни обземат желания като „Искам детето ми…“, „Искам мъжът ми…“. Познато ви е, нали? тези желания обаче не работят! Питате се какво да правите тогава ли? Положението не е толкова безнадеждно. Просто променете малко желанието си. То трябва да засяга вас, а не вашето дете, вашия мъж, родителите ви, шефа ви и т.н. Желанието може да се формулира като „Искам да се гордея с детето си, че е отличник“, „Искам да върша всичката домакинска работа заедно с мъжа си“ и т.н. Тоест насочете желанията си към самите вас и готово.

6. Желайте с размах

Желайте много и често. Желайте с размах. Няма да можете да получите всичко, но колкото повече желаете, толкова повече ще получавате. Така е! Ако искате кола – нека бъде най-добрия модел според вас. Какво казвате – нямате пари за нея ли? А за стар таралясник имате ли пари? Пак нямате? Тогава какво значение има? Не си пожелавайте нещо посредствено – пожелайте си нещо страхотно! Вселената е необятна и неизчерпаема. Всички ограничения, които имате в живота си, са свързани със спънките, които слагате на фантазията си. Отнесете се за малко в облаците!

Четете още: 24 мисли, които ще променят живота ви

Допълнителни препоръки:

* Желанието не трябва да е определено във времето. Често ни се иска да получим нещо в някакъв конкретен срок. Това е разбираемо, но… Първо, срокът създава ситуация на очакване на изпълнението на желанието. А желанието трябва да бъде „свободно“. Второ – Вселената така или иначе ще изпълни поръчката ви само тогава и само така, както е най-оптимално за вас и всички останали. Дайте ѝ тази възможност – отпуснете се и не се сковавайте във времеви рамки.

* Не изпускайте шансовете си! Как обаче да отличите възможността от „невъзможността“? Първо – внимателно следете промените в живота си, всичките случайности, изненади и явления „някак от само себе си“. Това е началото. Не се вкопчвайте в миналото, приемете промените с радост. Вселената започва да формира събитията така, че да получите това, което искате. Не си създавайте собствени сценарии. Не пречете на Вселената да изпълнява вашите желания по най-добрия за вас начин. Вярвайте на чувствата си – това е много важно! Тъй като от малки ни учат да вярваме предимно на мозъка си, поначало ще ви е трудно.

* Започнете с малки желания. Колкото по-голямо и мащабно е желанието, толкова по-трудно ще се изпълни, толкова по-малко вяра ще имате в собствените си сили и толкова по-вероятно ще е да изпуснете благоприятните възможности. Затова започнете от дреболии. Нито един художник не започва да рисува веднага монументална фреска, първо прави скици и проекти. Изпълнявайки малките си желания, ще започнете да си вярвате повече. Все пак ако можете да влияете на малките събития в живота си, ще се справите и с големите. Ще придобиете и особен усет за това какво е шанс.

* Причинно-следствените връзки важат за всички. Затова когато обмисляте поредното си желание, постарайте се да избегнете негативните чувства и действия. Особено чувствата! Например ако ви се струва, че бизнесът ви не е процъфтял заради конкуренция, не пожелавайте на конкурента си фалит. Пожелайте успех на фирмата си. Какво ще стане с конкурента ви занапред не е ваша работа. Най-важното е на вас да ви е добре. Ако ви предстои изпит по предмет, в който не сте силни, пожелайте си добра оценка, а не учителят да се разболее или до университета ви да избухне вулкан.

* Работейки над желанията си, не говорете за тях с когото и да било! Не забравяйте, че всички живеем в мрежа от преплитащи се желания на различни хора. Колкото по-малко знаят околните за намеренията ви, толкова по-малко ще могат да влияят на изпълнението на желанията ви със своите собствени, ответни желания.

* Записвайте си! Ако още нямате опит в осъзнатото изпълняване на желанията си, за да не се оплетете в своите „поръчки“, поначало си ги записвайте. Запазвайте всяко ново желание на отделно малко листче. Дръжте листчетата в специален плик и периодично ги преглеждайте. Или пък си вземете специален тефтер за тази цел, ако ви харесва.

Сега остава само да си пожелаете това, което душата ви иска. А как ще се изпълни то – Вселената ще реши. Не си казвайте „От толкова време го искам това, че няма какво да му мисля“. Дори и най-съкровените мечти от детството се нуждаят от ревизия и преработка.

Бъдете щастливи!

Автор: Ива Петрова